alt

13. TKG programı katılımcısı HAMEED SAİDİ İtalya'nın kuzeyinde bulunan sanayi ve moda kenti  Milano'da düzenlenen ve altı ay açık kalacak olan  "Expo 2015 Milan Fuarı"nı ziyaret etti. 

TOBB tarafından düzenelenen 13. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Afganistan'dan katılan  HAMEED SAIDI  Dünya Odalar Federasyonu Kongresi nedeniyle İtalya'da bulunduğu günlerde, 2015 Haziran ayında, resmi toplantılar sona erince, Milano şehrine  giderek Expo 2015 Fuarını ziyaret etti.

10 Haziran 2015 tarihinde İtalya'nın Torino kentinde düzenlenen  "Dünya Odalar Federasyonu Kongresi"ne Afganistan TKG grubu üyelerimizin katılımının haberi TKG web sayfamızda yayınlanmaktadır. Bu habere ulaşmak  için linkin tıklanması yeterli olacaktır. 

Expo 2015  için özel olarak inşa edilmiş olan birbirinden ilginç mimari özellikler taşıyan  ülke pavyonlarını gezen HAMEED SAİDİ fuardan olumlu izlenimler edindi.

Expo Milan hakkında ayrıntılı bilgilere bu linkten ulaşmak mümkündür.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 17-28 Eylül 2011 tarihleri arasında  düzenlenen 13.Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Afganistan temsilcisi olarak katılan  HAMEED SAIDI,  prefabrik bina, çelik konstrüksiyon ve konteynır imalatı yapan şirket sahibidir.

Ankara, Kayseri, Nevşehir  ve İstanbul illerinde düzenlenen  13. Türkçe Konuşan Girişimciler programına yirmibir ülke ve dört özerk bölgeden Dışişleri Bakanlığı dış temsilcilikleri aracılığıyla belirlenen kırkiki girşimci katılmıştır. 

alt

Dünyanın pek çok ülkesini bir araya getiren uluslararası EXPO 2015 fuarı 1 Mayıs 2015 tarihinde Milano'da açıldı.

Milano EXPO 2015 fuarı 31 Ekim 2015 tarihine kadar açık kalacak.

Teması "Gezegeni beslemek ve yaşam için enerji" olan  Milano Fuarı, kent merkezine 15 kilometre uzaklıkta kuruldu. Aralarında Türkiye'nin de olduğu 147 ülkenin bayrağı, fuar alanına, fuarın inşasında görev alan işçiler tarafından getirildi.

Sabah Gazetesinde yayınlanan açılış haberine bu linki tıklayarak ulaşmak mümkündür. 

alt

Milano Expo 2015 Fuarını ziyaret eden 13. TKG üyesi HAMEED SAİDİ, 147 katılımcı ülke arasından önemli bulduğu standları gezerek, o ülkelerdeki son teknolojik gelişmeler ve kültürel çeşitlilikler  hakkında  bilgi aldı. 

alt

EXPO Milano'da Türkiye'nin yer aldığı bölüm de ilgi gören alanlar arasında yer aldı.

Dünya Gazetesinde yayınlanan Expo 2015 haberinin ayrıntılarına ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.