alt

4. TKG üyesi ESFER ALİ (sağda) UEFA Avrupa ligi eleme karşılaşmaları kapsamında Makedonya'nın Robotnicki takımı ile  maç yapmak üzere Üsküp'e giden Trabzonspor takımını antreman yaptıkları stadta ziyaret ederek, başarılar diledi. 

ESFER ALİ,  memleketi olan Gostivar kentindeki  pek çok komşusu gibi Trabzonspor taraftarıdır.

Türkiye'nın Doğu Karadeniz Bölgesinin 1. ligdeki ünü takımı bordo mavili Trabzonspor,  Makedonya'nın  Robotnicki takımı ile 30 Temmuz 2015 Perşembe günü başkent Üsküp'te yaptığı maçtan 1-0 yenik ayrıldı. Cumhuriyet Gazetesinde yayınlanan ayrıntılı maç haberi için bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir.  

Makedonya'daki Türk taraftarların Trabzonsporlu futbolculara  gösterdiği yakın iilgi ve destek maçın olumsuz skorunu unutturdu. 

alt

TOBB tarafından düzenlenen  4. Türkçe Konuşan Girişimciler  programına Makedonya'da katılan ESFER ALİ (solda)  programdan sonra tüm katılımcıların üye olduğu yahoo mail grubunu kurarak, katılımcılarının arasında bugüne kadar etkin bir şekilde kullanılmakta olan önemli bir iletişim köprüsü gerçekleştirmiştir.  

Üniversite öğrenimini Ankara'da yapan ESFER ALİ, halen Üsküp'te inşaat sektöründe faaliyet gösteren bir Türk şirketinde yönetici olarak görev yapmaktadır. 

Trabzonajans.Com  Sitesinde yayınlanan Makedonya'daki Trabzonspro sevgisinin  fotoğraflı haberine bu inki tıklayarak  ulaşmak mümkündür.

alt

UEFA Avrupa Ligi 3. Eleme Turu'nda Rabotnicki ile eşleşen Trabzonspor tarihinde ilk kez bir Makedon ekibi ile 30 Temmuz 2015 tarihinde karşılaşmış olsa da, bordo-mavililerin Makedonya ile olan gönül bağı  tarihe dayanıyor.

Trabzonspor bugüne kadar Makedonya takımlarıyla resmi olarak hiç bir müsabaka yapmasa da ülkenin önemli kentlerinden biri olan Gostivar kentindeki Türk köyleri Yukarı Banisa ve Aşe’de yaşayanların büyük bir çoğunluğu Trabzonspor'a olan tutkularıyla biliniyor. Söz konusu olan iki köyde Trabzonspor yakından takip ediliyor. Yukarı Banisa köyünde ise bir sokağa Trabzon adı verilmişti.

61saat.com isimli haber sitesinde yayınlanan ayrıntılı habere ulaşmak için lütfen bu linki  tıklayınız.