alt

TOBB tarafından düzenlenen 17. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Rusya Federasyonu'na bağlı TATARİSTAN  Özerk Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'dan katılan JULİA STRUNENKOVA turizm ve konaklama hizmetleri sektöründe çalışmaktadır.

Programdan sonra bir süre İstanbul'da turizm firmasında görev yapan JULİA STRUNENKOVA, Kazan'a dönerek,  aile işletmesi hostelin devir işlemlerini tamamlamış ve 21 Temmuz 2015 tarihinde yeniden İstanbul'a gelerek çalışmaya başlamıştır. Değerli arkadaşımıza İstanbul'da kurduğu yeni yaşamında başarılar ve kolaylıklar diliyoruz. 

(JULİA) YULİYA STUNENKOVA'nın İstanbul izlenimlerine ait renkli görüntülere arkadaşımızın facebook sayfasının linki ziyarete edilerek ulaşmak mümkündür.

alt

18. TKG programına Kırım'dan katılan ELVİNA SHEYHİSLYAMOVA, Kırım Tatar Kurultayı'nın ardından İstanbul'u ziyaret etti ve kızkardeşinin ev sahipliğinde bir hafta  İstanbul'da kalarak, tarihi ve tursitik yerlerini gezdi.

TOBB tarafından düzenlenen 18. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Kırım temsilcisi olarak katılan ELVİNA SHEYHİSLYAMOVA,   Ankara'da Bilkent Otelde düzenlenen "Dünya Kırım Tatarları Kurultayı"nı izlemek için Türkiye'ye geldi.

18. TKG üyesi ELVİNA SHEYİSLYAMOVA, 1-2 Ağutos 2015 tarihlerinde gerçekleşen Kurultay çalışmaları tamamlanınca, Ukrayna'nın başkenti Kiev'e dönmeden, 9 Ağustos 2015 Pazar gününe kadar İstanbul'da yaşayan yakınlarına konuk oldu. 

ELVİNA SHEYİSLYAMOVA'nın İstanbul izlenimleire ait farklı fortoğraflara arkdaşımızın facebook sayfasından ulaşmak mümkündür.

alt

TOBB tarafından düzenlenen 7. TKG programına Irak kerkük'ten katılan NAWDAT KHALİFFA, aile üyeleri ile birlikte Temmuz ayında tatil için İstanbul'a geldi. İstanbul Boğazında tekne turu yaparak, tarihi ve turistik yerleri ziyaret ederek çevreyi gezdikte sonra tatil yapmak üzere Yalova iline giden değerli arkadaşımıza iyi tatiller diliyoruz. 

7. TKG programı katılımcısı NAWDAT KHALİFFA'nın İstanbul ve Yalova tatili  izlenimlerine ait farklı fotoğrafları için arkadaşımızın facebook sayfasının ziyaret edilmesi önerilmektedir. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 7. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Kerkük'ten katılan  NEVDET SALİH HALİFA (NAWDAT KHALİFFA), bina inşaatı ve altyapı müteahhitliği yapıyor. Türkmen İşadamları Derneği, Irak İşadamları Birliği, Kerkük Ticaret Odası, Bağdat Ticaret Odası, İnşaatçılar Birliği üyesidir.

alt

TOBB tarafından düzenlenen 15. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Irak Kerkük'ten katılan İSAM ABBAS VENDAVİ MUDRAB (ortada) Temmuz ayında ailesi ile Türkiye'ye gelerek tatil yaptı.

Kerkük'ten kendi aracı ile yola çıkan  ESAM VENDAVİ, aile üyeleri ile Gaziantep ve Antalyayda bir süre tatil yaptıktan sonra geldiği İstanbul'da akadaşları ve hemşehrileri ile buluştu. 

15. TKG programı katılımcısı ESAM VENDAVİ'nin İstanbul ziyaretine ilişkin farklı fotoğraflar arkadaşımızın facebok sayfasında yayınlanmaktadır.

15. TKG üyesi İSAM ABBAS VENDAVİ MUDRAB, PVC, Plastik doğrama, çelik kapı ticareti ile uğraşan, ayrıca kiremit ticareti yapan şirket sahibidir. Kerkük Ticaret Odası ve Kerkük Türkmen İşadamları Derneği yönetim kurulu üyesidir. 

alt

15. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Bulgarisitan'dan katılan MECBURE EFRAİMOVA,  yaklaşık üç yıldır  İstanbul'da yaşamakta  ve çalışmaktadır. Bir Türkle evlenerek Avcılar semtine yerleşen büyük kızı  Sevgi'den sonra küçük kızı da Ankara'lı bir gençle nişanlanınca ailece Türkiye'ye yerleşen 15. TKG üyesi MECBURE EFRAİMOVA  arkadaşımıza yeni yaşamında mutluluk ve esenlik dliiyoruz.    

TOBB tarafından düzenlenen 15. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Bulgarisran'ın Ruscuk ilinden katılan  MECBURE EFRAİMOVA, Türkiye ile Kültürel İlişkiler GÜNEŞ Derneğinin kurucu başkanıdır. Balkan Türk Kadınlar Birliği Genel Sekreteri olarak görev yapmaktadır. Dernek tarafından, Türk dilini ve kültürünü yaşatmak ve yeni nesillere aktarmak için çeşitli faaliyetler yapılmaktadır. Ayrıca Türk ve Azerbaycan Diyaspora Koordinasyon Komisyon üyesidir. Bir süredir İstanbul'da yaşamaktadır.

15. TKG üyesi MECBURE EFRAİMOVA'nın İstanbul izlenimlerine ait farklı fotoğraflara  ulaşmak için arkadaşımızın facebook sayfasının ziyaret edilmesi önerilmektedir.

alt

TOBB tarafından düzenlenen 5. TKG programına Afganistan'dan katılan  ZARİF RAHMETOĞLU işleri nedeniyle İstanbul'u çok sık ziyaret etmektedir.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 01-16 Eylül 2006 tarihlerinde Ankara ve İstanbul illerinde düzenlenen 5. Türkçe Konuşa Girişimciler programına Afganistan'dan katılan  ZARİF RAHMETOĞLU,  inşaat sektöründe faaliyet gösteren şirket sahibidir. Ayrıca inşaat malzemeleri üretimi ve ilaç ticareti yapıyor. Afgan Yatırım destekleme Kurumu Üyesidir.

Programdan sonra Ankara'da şirket kuran 5. TKG üyesi ZARİF RAHMETOĞLU yarı zamanlı olarak Ankara'da yaşamakta ve ticari faaliyetlerini sürdürmektedir.

alt

Kırgızistan'dan 15. TKG üyesi ve Egemendik Türkiye Mezunları Dernek Başkanı ERKİNBEK DJOROEV (soldan 2.), birlikte iş yaptığı Türk ortaklarıyla görüşmek için Mayıs Ayının 2. yarısında İstanbul'a geldi.  

TOBB tarafından düzenleenen 15. Türkçe Konuşan Girişimciler programına  Kırgızistan temsilcisi olarak katılan ERKİNBEK DJOROEV, inşaat sektöründe faaliyet gösteren, spor salonları, halı saha, tenis kortları vb spor tesisleri inşaatları yapan, spor malzemeleri ve ekipmanları toptan ticareti ile uğraşan, uluslar arası sigorta şirketlerine ülke genelinde hizmet sunan şirketler grubu sahibidir. JIA-Genç İşadamları Derneği üyesidir. Egemendik-Türkiye Mezunları Derneği başkanıdır.

Türkiye ziyareti sırasında Ankara ve Bursa şehrini de  ziyaret eden  ERKİNBEK DJOROEV'in İstanbul ziyaretie ait fotoğraflara ulaşmak için arkadaşımızın facebook sayfasının ziyaret edilmesi önerilmektedir.

alt

Kosova'dan 1. TKG üyesi ADNAN MUHAMETİ (sağda) üniveriste eğiitmini tamamlayan oğlunun diploma törenine katılmak üzere Haziran ayının ortalarında eşi ile birlikte İstanbul'a geldi. 

Diploma töreninden sonra İstanbul'un tarihi ve turistik yerlerini gezen  ADNAN MUHAMETİ,  ünlü Forum AVM'de alışveriş yaptı.  Balkanlardan göç eden Türklerin ve özellikle  Kosovalıların yoğun olarak yaşadığı Bayrampaşa  ilçesini ziyaret ederek, Ak Parti Bayrampşa ilçe başkanı ile görüştü.  

Türkiye odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 1. Türkçe Konuşan Girişimciler programına katılan  ADNAN MUHAMETİ Kosva'da Türklerin yoğun olarak bulunduğu Prizren şehrinde yaşamaktadır.

Arnavut asıllı olan ADNAN MUHAMETİ , PVC profil, alimünyum aksesuar satış ve üretimi,  araba muayene pulu  ve teknik kontrolu, gıda ve süt ürünleri ticareti konularında faaliyet gösteren şirket sahibidir.

TOBB 1. TKG üyesi ADNAN MUHAMETİ'nin İstanbul ziyaretine ait farklı fotoğraflara bu linkten ulaşmak mümkündür.

alt

10. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'ten katılan TEMİRLAN SARLYKBEK UULU (sağda)  oğlu ile birlikte İstanbul'da Topkapı surları yakınına bulunan "1453 Fetih Müzesi"ni  ziyaret etti.

10. TKG üyesi TEMİRLAN SARLYKBEK UULU  İstanbul'a hediye edeceği 2.5 m. yükseklikteki MANAS Heykeli projesinin ayrıntılarını görüşmek için 29 Temmuz 2015 Çarşamba günü  Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ. Genel Müdürü'nü ziyaret etti.  

Türk Dünyası Mahalesinde inşa edilecek Manas Heykeli proje toplantısı nedeniyle bir günlüğüne İstanbul'a gelen  TEMİRLAN SARLYKBEK UULU oğlu ile birlikte ziyaret ettiği Topkapı bölgesindeki TürkDünyasına ait eserleri inceledi.

TOBB tarafından düzenlenen 10. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Kırgızistan'da katılan TEMİRLAN SARLYKBEK UULU, toplu yemek üretimi,  mobilya sektöründe fason imalat yapan ve bilgisayar kursu ile dil kursları düzenleyen şirketler sahibidir. Geliştirmiş olduğu Kozu Grill markası ile ABD’de bayilik vermiştir. Dağ oteli ile turizm işletmeciliği yapmaktadır. 

10. TKG üyesi TEMİRLAN SARLYKBEK UULU'nun bir günlük İstanbul seyahati ile ilgii farklı fotoğraflara arkadaşımızın facebok sayfasından ulaşmak mümkündür. 

alt

10. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Bulgaristan'ın başkenti Sofya'dan katılan TİMUR HALİLOV (solda) ailesi ve arkadaşları ile İstanbul'u ziyaret etti. Tarihi Yarımada'da Sultan Ahmet Meydanını ve Topkapı Sarayı'nı da ziyaret eden  arkadaşımıza iyi tatiller diliyoruz.

10. TKG üyesi TİMUR HALILOV,  TES Consulting danışmanlık şirketinin kurcusudur. Türk ve Bulgar şirketlerine  başta kuruluş işlemleri, AB projeleri ve yeniden yapılandırma konuları olmak üzere çeşitli konularda danışmanlık hizmeti vermektedir.

alt

11. TKG üyesi AHMAD ARSALAN KARİMİ  fırsat buldukça İstanbul'da tarihi yapıları ve sarayları ziyaret etmektedir. Mayıs ayının ilk haftasında, parlak bir bahar gününde  konuk ettiği arkadaşları ile birlikte  Topkapı Sarayı'ndan başlayarak,  Boğazda tekne turu ve Kız Kulesi ziyaretleri yaparak renkli bir günü dostlaaıyla paylaştı. Dr. AHMAD ARSALA KARIMI'nin İstanbui izlenimlerine ait farklı fotoğraflara ulaşmak için arkadaşımızın facebook sayfasının ziyaret edilmesi önerilmektedir. 

TOBB tarafından düzenlenen 11. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına Afganistan'ın başkenti Kabil'den katılan Dr. AHMAD ARSALAN KARIMI,  ilaç, tıbbi malzeme, medikal ve kozmetik  ürünler ithalatı yapan şirket sahibidir. Afganistan Ticaret ve Sanayi Odası üyesidir. 

Programdan sonra İstanbul'da şirket kuran ve yarı zamanlı olarak Türkiye'de yaşayan 11. TKG üyesi Dr. AHMAD ARSALAN KARIMI,Türkiye'den Afganistan'a ilaç, medikal ürünler ve gıda ithalatı yapmaktadır.

alt

14. TKG üyesi Irak'tan NİZAL NAZIM (sağda), züccaciye, plastik ev eşyası siparişleri için Temmuz'u ilk haftasında İstanbul'a gelince, Kerküklü eski arkadaşı  ile  Boğaz kıyısında Kabataş  motor iskelesinde  buluşup, İstanbul iş ziyaretine bir mola ve renk renk kattı. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 14. Türkçe Konuşa girişimciler programıa Irak'ın Kerkük şehrinde katılan NİDHAL N. MUSTAFA  (NİZAL NAZIM), mutfak malzemeleri, züccaciye ve plastik ev eşyası ticareti başta olmak üzere genel ticaret ile uğraşan şirket sahibidir. KerkükTicaret Odası ve Türkmen İşadamları Derneği üyesidir. 

alt

TOBB tarafından düzenlenen 18. TKG programına Irak'tan katılan  SULTAN ABDULLAH MOHAMMED (Eminönü Yeni Cami) ,  20-26 Haziran 2015 tarihlerinde  tesettür giyimle ilgili yeni siparişler vermek  için birlikte İstanbul'a geldi. 

30 Nisan-12 Mayıs 2015 tarihleri arsında düzenlenen18. Türkçe Konuşan Girişimciler programı üyesi SULTAN ABDULLAH MOHAMMED, tesettür giyim toptan ticareti yapan şirket sahibidir. Türkiye’den Kırmızıgül, Mihrab ve Soydan firmalarının Kuzey Irak’ta 6 ilde bayiliklerini yapmaktadır. Kerkük Ticaret Odası üyesidir.

alt

TOBB tarafından düzenlenen 18. Türkçe Konuşan Girişimciler programına  Kerkük'ten katılan YOUNUS ADNAN YOUNUS DEMİRCİ (solda) 20-25 Haziran2015 tarihleri arasında   yeni sezon ürünlerini seçmek için İstanbul'a gelince,  Kerküklü dostlarıyla görüşme fırsatlarını değerlendirdi.  

18. TKG üyesi YOUNUS ADNAN YOUNUS DEMİRCİ, kadın giyim ürünleri toptan ve perakende ticareti ile ilgilen şirket sahibidir. Kerkük Ticaret Odası üyesidir.