alt

9. TKG üyesi ASKAR PRİYEV (arka sırada, solda)  Kazakistan'ın ulusal yemeği ET ASUV yemeğinin  Guiness Dünya Rekorlar Kitabına girebilmesi için hazırlık yapan ekipte yer aldı ve 2  Temmuz 2015 tarihinde gerçekleşen  yemek hazırlama etkinliği sonucunda  Guiness Rekoru tescil belgesine sahip olmanın mutluluğunu ekip arkadaşlarıya paylaştı.

alt

TOBB tarafından düzenlenen 9. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Kazkistan'dan katılan ASKER PRİYEV,  başkent Astana'da Tengiri Otelde yönetici olarak çalışmaktadır. AHISKA Türkü olan 9. TKG üyesi ASKER PİRİYEV toplumsal konulardaki gönüllü çalışmaları ile tanınmaktadır.

Kazak geleneksel yemegi "ET ASUV" veya diger ismiyle "BEŞPARMAK"çok ünlüdür. Baskent Astana'nın kuruluşunun 17. yıl dönümü ve Kazakistan Cumhurbaskan Nazarbayevin 75. yaş günü  kutlaması çerçevesinde dunyanin en büyük Besparmak yemeği yapıldı ve Guiness Dünya Rekorları Kitabına girmeye hak kazandı.

alt

736,5 kilo olan geleneksel ET VASUV yemeğinin hazırlığında  750 kilo et, 300 kilo un, 300 kilo soğan, değişik baharatlar ve 1500 lt su kullanıldı. Yemegin tamamı 3000 den fazla porsiyonla vatandaşa dağıtıldı.

alt

Guiness Rekoru için geleneksel BEŞPARMAK yemeği hazırlanmasının  organizasyonu Kazakistan Halkı Aassamblesi, Kazak Geografik Toplumu, Blogerler Birligi, Ahıska Türk Dernegi tarafindan yapılmıştır. Yemeği başarıyla hazırlayan aşçılar da 9. TKG üyesi ASKE RPİYEV'in (sağda)  yönetici olduğu Tengri Otelde çalışmaktadır.

Ahıska Türklerinin Kazakistan toplumu ile uyum ve esenlik içinde yaşaması için çok özel çaba gösteren AHISKA TÜRK DERNEĞİ yöneticileirne ve 9. TKG üyesi  ASKER PRİYEV arkadaşımızı kultıuor, gönüllü çalışmalarınsa başarılar diliyoruz.