alt

14. TKG programına Almanya'dan katılan YÜKSEL SARAR'ın (sağdan 3.)  2. Başkan olarak görev yaptığı  Ludwishafen  Mevlana Camii Derneği 27 Haziran 2015 tarihinde bir iftar daveti düzenledi.

Ludwishafen Camiisinde düzenlenen iftar programı Kanal Avrupa TV tarafından canlı olarak yayınlanmıştır. İftar daveti sırasınd a Türk toplum önderleri ve kamu görevileri ile söyleşiler  yapılmıştır.   Bu inkten ifar programı söyleşilerini izlemek mümkündür.

alt

14. TKG üyesi YÜKSEL SARAR'ın ikinci başkan olarak gönüllü çalışmalar yaptığı ve destek veridği  Mevlana Camii Derneği  Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine bağlı olarak  faaliyet göstermektedir. 

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği, dini, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetleri gerçekleştirmek ve Almanya genelinde kendisine bağlı derneklerin bu alandaki faaliyetlerini koordine etmek amacıyla 05.07.1984 tarihinde kuruldu. DİTİB kısa adıyla bilinen Diyanet İşleri Türk İslam Birliği, 896 derneğin üst organizasyonu niteliğini almıştır. 

DTİB hakkında ayrıntılı bilgilere ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir.

İftar daveti sırasında Kur'an okunmuş, ilahiler  icra edilmiştir.  Bu linki ziyaret ederek iftar programının videosuna ulaşmak mümkündür.

alt

YÜKSEL SARAR  (sağ başta) 14. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Almanya'nın Rhein şehrinden  katımıştır.  Başkan yardımcısıs olarak görev yaptığı Ludwishafen   Mevlana Camii de Weil Rhein kentinde bulunmaktadır. 

Weil am Rhein Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletinde yer alan bir şehirdir. Aynı zamanda İsviçre’nin Baselşehri ile de içiçedir.  Ren Nehri’nin doğu yakasında  ve Almanya’nın en güneybatısında yer alan şehirdir.