alt

TOBB tarafından düzenlenen 16. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Arnavutluk'un başkenti Tiran'da katılan ABDULLA FRAKULİ (sağda) Arnavut-Türk Yatırımcılar Ekonomik ve Ticari İşbirliği Forumu'na katıldı.

16. TKG üyesi ABDULLA FRAKULLİ   kuyumculuk sektöründe faaliyet gösteren şirket sahibidir. Altınbaş Kuyumculuk şirketinin Tiran'da ürünlerini pazarlayarak  temsilcilik yapmaktadır. 

Arnavut-Türk Ticaret ve Sanayi Odası tarafından,  Arnavutluk'un başkenti Tiran'da, Sheraton Otel'de 26 Şubat 2014 Çarşamba günü düzenlenen "Arnavut-Türk Yatırımcılar Ekonomik ve Ticari İşbirliği Forumu"nda iki ülke arasındaki ticari ilişkileri geliştirilmesi için yapılması gereken çalışmalar değerlendirildi.

Haberler Com inernet sitesinde yayaınlanan forumla ilgili  haberin ayrıntılarına bu linkten ulaşmak mümkündür.

"Arnavut-Türk Yatırımcılar Ekonomik ve Ticari İşbirliği Forumunu açılışını yapan Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, "Türkiye'nin kalkınmasını ve dünya çapında ekonomik bir güç haline gelmesini yakından takip ediyor, ülkemiz için örnek olarak görüyoruz" dedi.

alt

Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar forumda yaptığı konuşmada iki ülke arasındaki ilişkilerin çok eski tarihlere dayandığını, bu ilişkilerin günümüzde de başarıyla sürdürüldüğünü dile getirdi.

Bayraktar, "Türk şirketlerince yapılan yatırımların Arnavutluk'ta ciddi oranda istihdam alanı yarattığını söyledi. Bayraktar, ayrıca Arnavut-Türk Ticaret ve Sanayi Odası'nın, iki ülke arasındaki ticaret hacminin arttırılmasına katkı sağlamasını beklediklerini" söyledi.

Sanayi Gazetesinde yayınlanan fotoğraflı habare ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

Arnavut-Türk Yatırımcılar Ekonomik ve Ticari İşbirliği  Forumuna, Ulaştırma Bakanı Edmond Hacinasto, Enerji Bakanı Damian Gjiknuri ile çok sayıda Türk ve Arnavut işadamı da katıldı.

DEİKTürkiye-Arnavutluk İş Forumu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Buyar Nişani, DEİK Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan ve Türkiye-Arnavutluk İş Konseyi Başkanı Haşmet Bedii Kürüm’ün katılımları ile DEİK organizasyonu ile Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda 13 Mayıs 2015 tarihinde Arnavutluk’ta gerçekleşti.

DEİK Türkiye Arnavutluk iş Forumu hakkındaki ayrıntılara ve görsellere bu linkten ulaşmak mümkündür.