alt

TOBB tarafından düznelenen 14. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Ukrayna Kırım'dan katılan ASLAN ÖMER KIRIMLI  şirketinin üstlenmiş olduğu devam eden projeleri yerinde görmek ve incelemek üzere Özbeistan'a  yaptığı  çalışma ziyareti sırasında  tarihi bölgeleri de görme fırsatını değerlendirdi.

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı ve  14. TKG  programı  katılımcısı ASLAN ÖMER KIRIMLI,  Ukrayna Bakanlar Kurulu, 2015 yılının Mayıs ayında kabul ettiği kararla Kırım’dan Sorumlu Devlet Ajansı Başkanlığına  atandı. TKG web sayfamızda yayınlanan habere bu linkten ulaşmak mümkündür.

14. TKG üyesi ASLAN (UMYEROV) OMER KIRIMLI,  telekomünikasyon, medya, internet teknolojisi vb sektörlerde çözüm ortaklıkları sunan yatırım şirketi sahibidir. Ayrıca sahibi olduğu inşaat şirketi, uluslararası şirketlerle birlikte Orta Asya, Orta Doğu ve Afrika’da güneş enerjisi santralleri,  sanayi bölgesi altyapısı vb önemli projeler üstlenmektedir. Yatırım bankacılığı alanında faaliyet göstermektedir. Şirketler grubu içinde kuyumculuk faaliyeti de bulunmaktadır. Kırım İşadamları Birliği (CIBA) Yönetim Kurulu Başkanıdır.

alt

TOBB tarafından düzenlenen 4. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Afganistan'dan  katılan SAYED MAWDOO GHAİBİ  aile kökenlerinin olduğu Özbekistan'a bir gezi düzenlemiştir. 

20-25 Nisan 2015 tarihlerinde Özbekistan'ın başkenti Taşkent'i ve tarihi kadim şehir Semerkand'ı ziyaret eden arkadaşımız Özbek asıllıdır..

Özbekistan ziyareti sırasında  kuruyemiş piyassını inceleyen, araştırmalar ve yeni bağlantılar yapan  4. TKG üyesi SAYED MAWDOOD GHAİBİ, Türkiye piyasasında Özbekistan'dan  kuruyemişlerine pazar yaratmayı hedeflemektedir.   

alt

4. TKG üyesi SAYED MAWDOOD GHAİBİ (solda), Afganistan'da yaşarken inşaat sektöründe yapımcı, yüklenici, müteahhit olarak faaliyet gösteriyordu.  Ayrıca otomotiv ve tüketim malları ticareti yapmaktaydı.

Programdan sonra ailesini Türkiye'de Konya iline yerleştiren ve yarı zamanlı olarak Türkiye'de yaşayan SAYED MAWDODD GHAİBİ,  Özbekistan ile Türkiye arasında kuruyemiş ticaretine başlamayı planlamaktadır. Arkadaşımıza başarılar diliyoruz.