alt

17. Türkçe Konuşan Girişimciler programının üç üyesi Özbekistan'da buluştu. TOBB tarafından düzenlenen 17. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına Kırgızistan'dan katılan  KANTEMİR AMİTOV (soldan 2.),  Azerbaycan'da katılan RAMİL ALİYEV  (sağ başta) 17. TKG programına Özbekistan'dan katılan dönem arkadaşları ULUGBEK HOLMATOV'u (sağdan 2.)  2005 baharında, Nisan ayının son günlerinde Taşkent'te ziyaret ettiler.

2014 yılının Kasım ayın ıilk haftasındai Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de buluşan 17. TKG programı  dönem  arkadaşları  altı ay sonra yeniden birarada olmanın  mutluluğunu  ve neşesini paylaştılar. TKG web sayfasında yayınlanmakta olan bu ziyaretin haberine ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır. 

17. TKG programına Kırgızistan'dan katılan KANTEMİR AMİTOV,  inşaat sektöründe faaliyet gösteren, konut inşaatları ve anahtar teslimi projeler üstlenen şirket sahibidir. JIA Business Associaton (Kırgızistan İşadamları Derneği) üyesidir. 

alt

17. TKG üyesi ULUGBEK HOLMATOV (soldan 2.) dönem arkadaşları RAMİL ALİYEV (sağdan 2.) ve ve KANTEMİR AMİTOV (sağ başta) için Özbekistan'ın başkenti Taşkent'ten, tarihi Semerkand şehrine hızlı tren ile bir ziyaret programı düzenledi.

17. TKG programına Azerbaycan'da katılan RAMIL ALIYEV, Türkiye’den temin ettiği kuru meyve, kuruyemiş çerez vb ürünler  ile ve ambalaj kutu sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin ürünlerini Azerbaycan pazarında toptan ve perakende olarak pazarlayan ve  Malatya Pazarı markasının Azerbaycan’da  resmi temsilcisi olan   şirkette üst düzey yetkilidir. İpek Yolu Girişimciliğin Kalkınmasına Destek Birliği üyesidir. alt

17. TKG üyesi ULUGBEK HOLMATOV, konuklarına geleneksel Özbekistan mutfağını  tanıtmak için  lezzetli Özbek yemekleri ikram etti.

TOBB tarafından düzenlenen 17. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Özbekistan'dan katılan ULUGBEK HOLMATOV, Uluslararası İş ve Teknoloji Derneği (UİTD) Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. AMCHAM (Amerikan Chamber), Özbekistan Ticaret ve Sanayi Odası, İş ve Tarım Destek Merkezi üyesidir.

.alt

Özbekistan'da Taşkent ve Semerkand'ın tarihi bölgelerini ziyaret eden 17. TKG üyeleri KANTEMİR AMİTOV (sol başta) ve RAMİL ALİYEV (sağdan 2.) Doğu'daki bu kadim uygarlığın ihtişamından çok etkilendiler ve dönem arkadaşları ULUGBEK HOLMATOV'a (sağ başta)  konuk severliği nedeniyle teşekkür ettiler.