alt

9. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına Kazakistan'da katılan ASKER PRİYEV  (sol başta)  başkent Astana'da 3 Temmuz 2015 Cuma akşamı düzenlenen ve farklı grupları biraraya getiren resmi  iftar programına katıldı.

alt

Ahıska Türkü olan 9. TKG Üyesi ASKAR PRİYEV (sol başta) yönetixci olarak görev yaptığı Tengiri Otelde Ahıska Türkleri Derneği üyelerine yöneik  ir iftar daveti düzenlenmesine destek verdi.

Değerli arkadalımıız katıldığı ve destek verdiği iiftar programlarına ait farlı fotoğraflara ulaşmak için arkadaşımızın  facebook sayfasının ziyaret edilmesi önerilmektedir. 

alt

18. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Kırgızıistan'dan katılan TKG üyeleri başkent Bişkek'te İftar yemeğinde buluştu. MAMBET SADYROV   (sol başta), SHAİLOBEK ASANOV (soldan 2.), ZAVURBEK TURMANİDZE   (sağdan 2.),  MİRBEK KAZANBAKOV  (sağ başta) başkent Bişkek'te buluşarak birlikte oruç açtılar.  

alt

TOBB tarafından düzenlenen 18. TKG programı sırasında gelişen dostluklarını programdan sonra da devam ettiren  arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, işlerinde başarılar diliyoruz.  

Aynı gruptan üç arkadaşımızın ilk iftar yemeği buluşmasına ait heberimize bu linkten ulaşmak mümkündür. 

alt

13. TKG programına Bulgaristan'dan katılan KADRİYE ALİMANOVA  (önde sağ başta) Sofya'da Başmüftülük tarafından 2 Temmuz 2015 Perşembe akşamı  düzenlenen diplomatik misyon  ifar programına katılarak destek verdi.

Bulgaristan Müslümanları için sosyal programlar, eğitimler  düzenleyen Sofya'daki Başmüftülük Türk azınlık toplumunun güçlendirilmesi için çeşitli kültürel ve soyal programlar düzenlemektedir.  Başmüftülük hakkında ayrıntılı bilgilere bu linkten ulaşmak mümkündür.

Başmüftülük tarafından düzenlenen diplomatik misyon iftar buluşmasına ait farklı fotoğraflara 13. TKG üyesi KADRİYE  AİMANOVA'nın facebook sayfasından ulaşmak mümkündür.

Bulgaristan Müslümanları Başmüftüsü Mustafa Aliş Hacı  seçimle göreve gelmiştir. Bulgaristan'da Başmüftülük tarafından yürütülen çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgilere ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir.

alt

12. TKG programına Almanya'dan katılan MUHAMMED ERTURAN (soldan 2.), TC Stuttgart Baskonsolosu AHMET AKINTI tarafından 8 Temmuz 2015 Çarşamba akşamı verilen  iftar davetine katıldı.

Stuttgart Milletvekilleri Stefan Kaufmann ve  Muhterem Aras katılımı ile gerçekleşen iftar yemeği 10. TKG üyesi SALİH KARATEPE  ve iş ortakları tarafından işletilen  Charisma Bootshaus'ta düzenlendi.

Türklerin, Müslümanların ve diğer göçmen grupların sorunlarının ele alınmasına fırsat veren iftara, T.C. Başkonsolosluğunun bölgesinde yaşayan vatandaşlar tarafından kurulan inanç, işadamı ve sosyal işler derneklerinin üye olduğu DİTİB, İGMG, VIKZ, MÜSİAD, TÜMSİAD, UETD, TGBW gibi çatı kuruluşlarının üst yöneticileri ile CDU'yu temsilen Federal Milletvekili Dr. Stefan Kaufmann, Birlik 90/Yeşiller Partisi'ni temsilen B-W Eyalet Milletvekili Muhterem Aras ve SPD Partisi'ni temsilen B-W Eyalet Milletvekili Hıdır Gürakar dahil olmak üzere yaklaşık 60 kişilik bir davetli grubu katılmıştır.

T.C. Stuttgart Başkonsolosluğu tarafından verilen iftar davetine ait farl fotoğraflara ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.  

alt

12. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Almanya'da katılan MUHAMMED ERTURAN Stuttgart şehrinde yaşamaktadır. Şirketler için organizasyon, üretim, verimlilik ve karlılık artırma, muhasebe, ticaret ve yatırım danışmanlığı hizmetleri sunan, Almanya genelinde fuar hizmetleri ve fuar organizasyonu hizmetleri veren şirket sahibidir. ATGIAD, TD-IHK ve IHK-Stuttgart üyesidir. Stuttgart TSO Meclis Üyesi ve Avrupa Türk Genç İşadamları Derneği Başkanıdır.

alt

17. TKG programı heyet başkanı RECEP YILDIZ  (soldan 3.)  2 Temuz 2015 Perşembe akşamı Türk Havayollarının Almanya'nın  Frankfurt şehrinde verdiği  iftar davetinde T.C  Mainz Başkonsolosu ARİF  ESER TORUN (sol başta) ile görüştü.

Türk Hava Yolları tarafından Frankfurt’ta Mariott Hotel'de düzenlenen iftar yemeğine Mainz Başkonsolosu Arif Eser Torun,  iş adamları, demokratik kitle örgütlerinin ve basın kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

THY iftar davetine Artı49  haber sitesinde yayınlanmaktadır. Farklı fotoğraflara ve haberin ayrıntılarına bu linkten ulaşmak mmkündür. 

TOBB tarafından düzenlenen 17. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Almanya'dan katılan RECEP YILDIZ , Türk toplumununu ilgilendiren sosyal faaliyetlere gönüllü olarak katılmakta ve destek vermektedir.

alt

14. TKG programına Kazakistan'dan kataılan RAHMETULLA ÇETİN (sol başta) 1İstanbul'da yaşayan anne ve babasını ziyaret etmek için 12 Temmuz 2015 tarihinde geldiği İstanbul'da eski dostları ile Üsküdar'da Boğaz kıyısında sahur yemeğinde  buluştu.  

TOBB tarafından Ankara, Afyonkarahisar, Denizli ve İstanbul  illerinde düzenlenen 14. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Kazakistan'dan katılan  RAKHMETULLA  CHETIN, İstanbul Teknik Üniversite  mezunudur.  Elektrik, elektronik, makine, jeneratör, UPS sitemleri, kablo ve elektrik malzemesi ticareti yapan şirket ortağıdır.  KATIAD üyesidir.

alt

 

TOBB tarafından düzenlenen 13. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Makedonya'nın Gostivar şehrinden katılan ADEM YAKUP (sağdan 2.)  yakın arkadaşları ile birlikte 6-7 Temmuz 2015 tarihlerinde İstanbul'u ziyaret etti.  

13. TKG üyesi ADEM YAKUP ve yol arkadaşları oruçlarını İstanbul'da  Sultanahmet Köftecisinde oruçlarını açtıktan sonra  Makedonya kökenli eski dostları ile iftardan sonra Piyer Loti Tepesinde  buluşarak, sahuru beklediler. 

alt

TOBB tarafından düzenlenen 18. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Irak, Kerkük'ten katılan  YOUNUS ADNAN YOUNUS (DEMİRCİ) (sağdan 2.) Haziran ayının son haftasında konfeksiyon ürünleri sektöründe yeni siparişler vermek ve yeni sezon ürünlerini seçmek için İstanbul'a gelince İstanbul'a yerleşmiş, iş kurmuş Kerküklü dostlarına iftar yemeğinde konuk oldu.  

alt

20-26  Haziran 2015 tarihlerinde İstanbu'da bulunan YOUNUS ADNAN YOUNUS (DEMİRCİ) (sol başta) İstanbul'da eski dostları tarfından farklı iftar sofralarına davet edildi.