alt

Balkan ülkelerinden 11. TKG programına katılmış olan dönem arkadaşları Yunanistan Batı Trakya'dan HÜSEYİN  KASAPOĞLU  (solda) ve Romanya'dan ELGHİN BARİ (sağda) yıllar sonra İngiltere'nin başkenti Londra'da çalışmak üzere farklı tarihlerde ülkelerinden ayrıldılar.  

Evlerinin Londra'da  aynı sokakta olması nedeniyle ailece de tanışan ve  düzenli olarak görüşen 11.TKG programı üyeleri  HÜSEYİN KASAPOĞLU  ve ELGHİN BARİ  yeni bir ülkede dönem arkadaşlıklarını geliştirme fırsatı buldular.   

Balkanlar, Kafkasya, Orta Doğu ve Orta Asya vb bölge ülkelerinde yaşayan ve Türkçe konuşan girişimcilerin Türkiye ile ticari bağlarının güçlendirilmesine katkıda bulunmak amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından  20 Mayıs – 05 Haziran 2010 tarihleri arasında Ankara, Konya ve İstanbul illerinde düzenlenen  “11.Türkçe Konuşan Girişimciler Programı ” na  24 ülkeden Dışişleri Bakanlığı dış temsilcilikleri aracılığıyla belirlenen 45 katılımcı iştirak etmiştir. 

alt

14. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Almanya'dan katılan YÜKSEL SARAR (sağ başta) ve CİHAN MUTLU AKTÜRK (sağdan 2.) bir tanıtım toplantısı vesilesiyle Almanya'da biraraya geldi.

Almanya'da Rhein'e yaşayan YÜKSEL SARAR, Berlin'de yaşayan CİHAN MUTLU AKTÜRK ile  MÜSİAD ve  DEİK/DTİK platformlarına üye oldukları için bir çok etkinlikte birlikte yer almaktadırlar. 

19-30 Mayıs 2012 tarihleri arasında Ankara, Afyonkarahisar, Denizli ve İstanbul illerinde düzenlenen  “14.Türkçe Konuşan Girişimciler Programına 20 ülke ve 4 Özerk Bölgeden Dışişleri Bakanlığı dış temsilcilikleri aracılığıyla belirlenen 45 katılımcıiştirak etmiştir.

alt

18. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Kırgızıistan'dan katılan TKG üyeleri başkent Bişkek'te İftar yemeğinde buluştu. MAMBET SADYROV   (solda),  ZAVURBEK TURMANİDZE   (ortada) MİRBEK KAZANBAKOV  (sağda) programdan sonra yeniden biraraya gelerek, ortak  anılarını canlandırldılar. 

18. TKG üyesi MAMBET SADYROV, inşaat malzemesi satışı ve çekirdek paketleme işi yapan şirket sahibidir. Kırgızistan Genç İşadamları Derneği JİA üyesidir. 

alt

18. TKG programı katılımcısı ZAVURBEK TURMANİDZE (solda) , inşaat malzemesi üreten, gaz beton ve pare taş üretimi yapan şirkette üst düzey yöneticidir. Kırgızistan Genç İşadamları Derneği JİA üyesidir. 

TOBB tarafından 30 Nisan-12 Mayıs 2015 tarihleri arasından Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa ve İstanbul illerinde düzenlenen 18. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Kırgızistan'dan katılan MİRBEK KAZANBAKOV (sağda), PVC kapı ve pencere sistemleri ticareti yapan şirkette üst düzey yöneticidir. Türkiye Mezunları EGEMENDİK Derneği üyesidir. 

alt

Bulgaristan'da 13. TKG üyesi KADRİYE ALİMANOVA sağda), 9. Türkçe  Konuşan Girişimciler programı katılmcısı SABİHA MESTAN'ın (solda)  yönetici larak görev yaptığı tiyatroda  Türkçe sahnelenen "Boyacı" adlı oyunu izledi.

TOBB tarafından düzenlenen 9. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Bulgaristan temsilcisi olara katılan SABİHA MESTAN, Kadriye Latifova’ Devlet müzik ve dram tiyatrosu idari ve personel bölüm başkanı olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda Kadriye Latifova sivil toplum örgütü başkanıdır.  Bulgaristan’da yaşayan Türk azınlığının dilini, geleneklerini ve zengin kültürel mirasını muhafaza edebilmek için çalışmalar yapmaktadır. 

13. TKG programı Bulgaristan katılımcısı KADRİE OSMANOVA ALİMANOVA,  baskı beton ve endüstriyel beton uygulaması, ısı izolasyonu, çevre düzenlemesi ve peyzaj işleri yapan aile şirketindeyöneticidir. Bulgaristan İnşaat Odası üyesidir. Ayrıca Türkçe kurslarında öğretmenik yapmakta ve Bulgaristan'daki Türk varlığını güçlendiren kültürel ve sosyal projelerde gönüllü olarak yer almakta ve katkı yapmakadır.

alt

1.TKG programına Irak-Kerkük'ten katılan SAVAŞ SABUNCU (solda) ve  11. TKG programı katılımcısı CEZMİ   ZEYNEL  DABBAG (sağda) Irak'ın içinde bulunduğu siyasi ve askeri sıkıntıları aşabilmek ve işlerini devam ettirebilmek için Irak, Kerkük ve Türkmenlerle ilgili düzenlenen her türlü fura,s emie rve toplantı vb etkinliğe katılmakta ve destek vermektedir.

TOBB tarafından düzenlenen  1. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Irak kerkük'ten katılan SAVAŞ SABUNCU  zirai aletler ticareti alanında faaliyet göstermnektedir.

19 Haziran-06 Temmuz 2005 tarihleri arasında İstanbul, Ankara, Bursa ve Gaziantep illerinde  gerçekleşen I. TKG programına Batı Trakya’dan  2 kişi, Kosova’dan 3 kişi, Makedonya’dan 2 kişi, Bulgaristan’dan 2 kişi, Romanya’dan 1 kişi ve Irak’tan 11 kişi olmak üzere toplam 21 katılımcı iştirak etmiştir.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 20 Mayıs – 05 Haziran 2010 tarihlerinde  Ankara, Konya  ve İstanbul düzenlenen 11. TKG rogramıa Irak Kerkük'ten katılan CEZMİ   ZEYNEL DABBAG,  un fabrikası, meyve suyu dolum tesisi,  patates çip üretim tesisi ve 6 adet döviz bürosu sahibidir. Kerkük Ticaret ve Sanayi Odası üyesidir.

alt

TOBB tarafından düzenlenen 18. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Irak Kerkük'ten katılan  YOUNUS ADNAN YOUNUS (DEMİRCİ) (solda) ve SULTAN ABDULLAH MOHAMMED (ortada) programdan sonra 20-26 Haziran 2015 tarihlerinde  konfeksiyon ürünleri ve tesettür giyimle ilgili yeni siparişler vermek ve yeni sezon ürünlerini seçmek için birlikte İstanbul'a geldiler. 

İstanbul'da Yeni Cami arkasaında ve  Mahmutpaşa yokuşunda bulunan tesettür giyim  toptancıları ile görüşen dönem arkadaşları İstanbul'da yerleşik Iraklı dostlarını da ziyaret ettiler.    

18. TKG üyesi SULTAN ABDULLAH MOHAMMED, tesettür giyim toptan ticareti yapan şirket sahibidir. Türkiye’den Kırmızıgül, Mihrab ve Soydan firmalarının Kuzey Irak’ta 6 ilde bayiliklerini yapmaktadır. Kerkük Ticaret Odası üyesidir.

18. TKG programı katılımcısı YOUNUS ADNAN YOUNUS (DEMİRCİ), kadın giyim ürünleri toptan ve perakende ticareti ile ilgilen şirket sahibidir. Kerkük Ticaret Odası üyesidir.