alt

Kırgızistan'dan 10. TKG üyesi TEMİRLAN SARLYKBEK UULU (solda) Kırım Tatarları'nın manevi lideri olarak kabul edilen MUSTAFA ABDÜLCEMİL KIRIMOĞLU (sağda) ile 3 Haziran 2015 Çarşaba günü Bişkek'te görüştü.

alt

Uluslararası bir toplantıya katılmak üzere 2 Haziran 2015 tarihinde Bişkek'e giden Kırım Tatar Milli Meclisi'nin önceki başkanı, Ukrayna Parlamentosu Milletvekili ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko'nun Kırım Tatarları Danışmanı Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ile Bişkek'te tanışan 10. TKG üyesi TEMİRLAN SARLYBEK UULU, yayına hazırlamış oluğu  Manas Destanı kitabını "Sn. Muıstafa Aga, bir milleti bağımsızlığını sizden daha iyi bilen insan günümüzde enderdir" sözleriyle imzalayarak takdim etti. 

TOBB tarafından düzenlenen 10. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Kırgızistan'dan katılan TEMİRLAN SARLYKBEK UULU'nun Manas Destanı kitabını yayınlamasının haberine  TKG web sayfamıza ait bu linkten ulaşmak mükündür. 

alt

Kırım Tatarları'nın manevi lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu (sağda), Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te havaalanında polis tarafından üç saat boyunca alıkondu. Kırımoğlu, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, kendisinin uluslararası bir konferansa katılmak için gittiği Bişkek'te, danışmanı ve Kırım Tatar Kurultayı Delegesi Rüstem Umerov'la birlikte, üç saat boyunca alıkonduğunu belirtti. Haberin ayrıntılarını öğrenmek için bu inkin ziyaret edilmesi gerekmektedir. 

TOBB tarafından düzenlenen 10. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Kırgızistan'da katılan TEMİRLAN SARLYKBEK UULU (solda), toplu yemek üretimi,  mobilya sektöründe fason imalat yapan ve bilgisayar kursu ile dil kursları düzenleyen şirketler sahibidir. Geliştirmiş olduğu Kozu Grill markası ile ABD’de bayilik vermiştir. Dağ oteli ile turizm işletmeciliği yapmaktadır.