alt

Almanya'dan 9. TKG üyesi  EFENDİ AYGÜN (solda) Avrupa ülkelerinde ve özellikle Almanya'da yaşayan Türklerin Türkiye'deki sosyal güvenlik haklarını korumak için yeni projeler hazırlamaktadır. 

9. Türkçe Konuşan Girişimciler programı katılımcısı EFENDİ AYGÜN,  19 Nisan 2015 tarihinde Almanya'ya çalışma ziyareti düzenleyen  Dış Türklerden Sorumlu Başbakakan  Yardımcısı NUMAN KURTULMUŞ ve heyetindeki Konya Milletevekilii HARUN TÜFEKÇİ (ortada) ile görüşerek  hazırladığı dosyayı sundu.

alt

TOBB tarafından düzenlenen 9. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Almanya'dan kataılan EFENDİ AYGÜN'den gelen bilgileri dikkatinize sunuyoruz.

"Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın açısından eksik olan bazı yasaların düzeltilmesi konusunda daha önceleri oldugu gibi bu defada Emeklilik üzerine bazı eksiklerin düzeltilmesi hususunda önemli girişimlerde bulundum. Başta Almanya olmak üzere, ülkemizin imzalamış olduğu sosyal güvenlik sözleşmelerinden; Almanya, Arnavutluk, Avusturya, Azerbaycan, Belçika, Bosna Hersek, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Gürcistan, Hırvatistan, Hollanda, İsviçre, Kanada, Kebek, KKTC, Lüksemburg, Makedonya ve Slovakya gibi ülkeleri de kapsayan bir girişim yaptım. 
 
Bu girişimi haftada en az 4 toplantıda (yogun katılımın oldugu dernekler ve sivil toplum kuruluşlarında yapmış oldugum toplantılar) dile getirmekteyim.
 
07.05.2015 tarihinde ise Almanya'nın  KÖLN şehrinde  düzenlediğim özel toplantıya Almanya'daki Türk toplumunun temsilcilerini, halkımızı ve sivil toplum kuruluş önderleri davet edilecektir.  Toplantıdan sonrada tüm Avrupada imza kampanyası başlatacagım.
 
Bu girişim tüm halk katmanları tarafından (siyasi düşüncesi, inancı, yaşı, cinsiyet ayrımı olmadan) benimsenen ve her kesimin ortak  isteği çerçevesinde  yazılı destek verdikleri bir girişim oldu. Türkiye'deki genel seçimlerdne önce bu konuyu  programlarına Şİalmaları için nerdeyse her partiye ulaştırdım ve ulaştırmaya devam ediyorum. Bazı parti yetkilileri arayarak patilerinin özelliklede yurtdışı örgütlerinin çalışma programlarında yer verdiklerini belirterek teşekkür ettiler."
 
9. TKG üyesi EFENDİ AYGÜN'e  Almanya'daki türk toplumunu sosyal güvenlik hakları konusunda yaptığı çalışmalar nedeniyle teşekkür  ediyoruz.