alt

18. TKG Üyesi PINAR ÖZYILMAZ  (önde)  Almanya'nın Köln şehrinde 11 yıl önce Türk esnafa karşı düzenlenen bombalı saldırıyı kınayan,  yabancı düşmanlığını ve ırkçılığı protesto eden yürüyüşe katıldı.

Almanya'nın Köln şehrinde Türkiye kökenli nüfusun yoğun olarak yaşadığı Mülheim semtindeki Keupp caddesinde 11 yıl önce bir bisikletin ardına yerleştirilen zaman ayarlı bombanın patlaması sonucu 22 kişi yaralanmış ve birçok işyeri hasar görmüştü. 

Köln Belediyesi'nin öncülüğünde başlatılan girişim  tarafından  saldırnın 10. yılında  "Birlikte" / Zusammenstehen başlığı altında bir Dostluk Şöleni düzenlenmiştir. 

KÖLN’DEKİ Keupstrasse’ye 9 Haziran 2004 tarihinde yapılan çivili bomba saldırısının 10. yıldönümü nedeniyle bir “dayanışma günü” düzenlendi. Söz konusu caddede 2 gün süreyle çeşitli etkinlikler yapılarak, birlikte yaşamın önemine vurgu yapıldı. Kurulan iki ayrı sahnede canlı müzik gösterileri düzenlenen  caddede Türk, Brezilya, İtalya ve Almanya’dan çeşitli kültürel programlar sergilendi. Etkinlikler kapsamında farklı ülkelerin mutfaklarından iki birçok leziz yemekler sunuldu.

Sabah Gazetesinde yayınlanan ayrıntılı habere ulaşmak için  bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

Avrupa Postası interent gazetesinde yayınlanan "Çivii Bomba saldırısının 10. Yılında Dostluk Şöleni" haberine bu linten ulaşmak mümkündür.

Keupstr.‘deki çivili bomba saldırısının 10.yıldönümünde yabancı düşmanlığına karşı güçlü bir duruş sergilenmesini amaçlayan bu girişim 11. yıldönümü kutlamalarında devam etmiştir.

alt

18. TKG üyesi PINAR ÖZYILMAZ (en sağda) ve arkadaşları 13- 14 Haziran 2015 tarihlerinde  ırkçı saldırılaraı kınamak ve barışı yüceltmek üzere, onbir yıl önceki hain  saldırıdan sonra bir simgeye dönüşen  Keupp caddesinde düzenlenen yürüyüşe ve etkinliklere katılarak, yabancı düşmanlığını protesto ettiler.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 30 Nisan-12 Mayıs 2015 tarihlerinde, Ankara, Şanlıurfa, Gaziantep ve İstanbul illerinde düzenlenen PINAR ÖZYILMAZ, tanıtım ve reklam ajansı sahibidir. Köln (IHK) Ticaret ve Sanayi Odası üyesidir.