alt

17. TKG programı  heyet başkanı RECEP YILDIZ (ortada), Türk Alman Dostluk Forumu tarafından Almanya'nın başkenti Berlin'de  düzenlenen  Tarabya  Madalyası ödül töreninde  T.C Büyükelçisi HÜSEYİN  AVNİ KARSLIOĞLU  (solda) ve Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter STEINMEIER (sağda) ile görüştü.

Türk Alman Dostluk Forumu iki ülke ilişkilerine üstün katkı verenleri Tarabya Madalyası’yla ödüllendirmektedir. İlk ödülü 2010 yılında eski başbakanlardan Gerhard Schröder, İstanbul’da almıştı.

alt

Tarabya Ödülü’ne bu yıl, iki ülke ilişkilerine üstün katkılarından dolayı Federal Meclis eski Başkanı Rita Süssmuth (ortada) layık görüldü. Süssmuth bir dönem Bağımsız Göç Komisyonu başkanı olarak Almanya’da göçmenlerin sesi ve kulağı olmuştur.. Türk Alman ilişkilerinin bilimsel bir zemine oturması için İstanbul’da bir Türk Alman Üniversitesi kurulmasına 2006 yılından beri yoğun çaba sarfetmiştir.

Haberler Com sitesinde yayınlanmakta olan Tarabya Madalyası ödül töreni haberine ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir. 

alt

17. Türkçe Konuşan Girişimciler programı heyet başkanı RECEP YILDIZ,  sahibi olduğu YILDIZ TEKNİK  şirketi adına "Tarabya Madalyası" ödül törenine sponsor olan firmalar arasında yer almanın haklı gururunu ve mutluluğunu taşımaktadır. 

Bu yılki ödül töreni 20 Mayıs 2015 Çarşamba günü Berlin’deki tarihi Adlon Oteli’de yapıldı. Almanya’nın saygın politikacılarından Meclis Başkanı Norbert Lammert ile Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier de törene konuşmacı olarak katıldı.

Uludağ Üniversitesi Yaylı Çalgılar Dörtlüsü müzikle geceye tam bir tören havası kazandırdı. T.C. Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Devlet Bakanı Maria Böhmer,  milletvekilleri ve Türk toplumunun önde gelen temsilcilerini katıldığı törenle ilgili ayrıntılı bilgiler için Hürriyet Gazetesi'nde yayınlanmakta olan habere bu linkten ulaşmak mümkündür. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 1-13 Mart 2014 tarihleri arasında Ankara, Bursa, Adana, Mersin ve İstanbul illerinde  düzenlenen 17. Türkçe Konuşan Girişimciler programına  Almanya'dan katılan ve  heyet başkanlığı görevini üstlenen RECEP YILDIZ,  otomobil ya sanayi, tıbbi cihazlar için parça üretimi, makine imalatı için aksam ve parça üretimi, metal işleme, ev aletleri, optik ve hassas parça üretimi yapan, makine sektöründe faaliyet gösteren  Yıldız CNC Drehtechnik şirketinin sahibi ve üst düzey yöneticisidir. Lahn-Dill Kreis Sanayi ve Ticaret Odası üyesidir.