alt

17. Türkçe Konuşa Girişimciler  programı heyet  başkanı RECEP YILDIZ (ön sırada soldan 4.)  Türkiye Kemer Göynük Fen Lisesi Öğrencilerini ve ögretmenlerini Almanya'nın Wetzlar şehrinde bulunan Yıldız CNC -Tornateknik Fabrikasında konuk etti.

alt

Kemer Göynük Fe isesi öğrencilerine fabrikasında 1 günlük satja eğitimi veren 17. TKG heyet başkanı RECEP YILDIZ, fen lisesi öğrencilerie yaptığı sunumda, Almanya'daki mesleki eğitimin özelliklerini açıkladı. Dual EğitimSistemi hakında bilgi verdi.  Okulda ve işyerindeeş zamanlı olarak yürütülen mesleki eğiitmin yararlarını  anlatı.

alt

Kemer Göynük Fen Lisesi Öğrencilerini ve öğretmenlerini Fabrikasında ağırlayan  ve öğle yemeği ikram e en RECEP YILDIZ  (ortada) yaptığı sunumda işgüvenliğinin önemi üzerinde durarak, Almanya'daki hassas üretim konularında  ayrıntılı bilgi verdi. 

alt

Kemer Göynük Fen Lisesi öğrencilerinin ziyaretine ilişkin fotoğraflara RECEP YILDIZ'ın  facebook sayfasından ulaşmak mümkündür.

17. Türkçe Konuşan Girişimciler programında heyet başkanlığı görevini üstelenen RECEP YILDIZ'ın başarı öyküsü fen lisesi öğrencilerini çok etkiledi. Öğrencilere  başarmak için çok çalışmak gerektiği ve disiplinin önemi  anlatılan fabrika  ziyareti, teknik eğiitm almakta olan gençler için önemli bir örnek oldu. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 1-13 Mart 2014 tarihleri arasında Ankara, Bursa, Adana, Mersin ve İstanbul illerinde  düzenlenen 17. Türkçe Konuşan Girişimciler programına  Almanya'dan katılan ve  heyet başkanlığı görevini üstlenen RECEP YILDIZ  otomobil ya sanayi, tıbbi cihazlar için parça üretimi, makine imalatı için aksam ve parça üretimi, metal işleme, ev aletleri, optik ve hassas parça üretimi yapan, makine sektöründe faaliyet gösteren  Yıldız CNC Drehtechnik şirketinin sahibi ve üst düzey yöneticisidir. Lahn-Dill Kreis Sanayi ve Ticaret Odası üyesidir.