alt

Kazakistan'dan 15. Türkçe Konuşan Girişimciler programı katılımcıları RAFAEL MİKHRALİ  (solda) ile ELDAR MOLDABAYEV  (sağda) biraraya gelerek hasret giderdiler.

Bir süredir Türkiye'de yaşayan RAFAEL MİKHRALİ  2015  Mayıs ayında gerçekleştirdiği kısa süreli Kazakistan ziyareti sırasında dönem arkadaşı ELDAR MOLDBAYEV'i arayarak görüşme talebini iletince eski dostlar yeniden biraraya geldiler.

15. TKG programından anılarını tazeleyen ve  Kazakistan'daki ekonomik ortam ile  ticari fırsatlar konusunda bilgi paylaşımında bulunan dönem arkadaşları bu buluşmadan çok memnun kaldılar.

TOBB tarafından düzenlenen 15. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Kazakistan'dan katılan ELDAR MOLDABAYEV, inşaat sektöründe faaliyet gösteren iç mimari, elektrik ve havalandırma tesisatları yapan şirkette yöneticidir. Kazakistan Ticaret ve Sanayi Odası üyesidir. 

15. TKG üyesi RAFAEL MİKHRALİ  aslen Ahıska Türkü'dür.  Nakliye ve ihracat sektöründe faaliyet gösteren şirket sahibidir. Programdan sonra ayrı zamanlı olarak Türkiye'ye yerleşmiştir. Halen Ankara'da bulunan Liv Hastanesi ile hasta turizmi konusunda işbirliği yapmaktadır. Rusya ve Kazakistan'dan Liv Hastaneisne hasta yönlendirilmesi konusunda danışmanlık ve aracılık hizmetleri vermektedir.