alt

17. TKG üyesi LATİPSHA ASSANOV,  T.C. Cumhurbaşkanına Kazakistan ziyareti sırasında Ahıska Türkleri adına kaftan ve kalpak giyidirdi.

15-16 Nisan 2015 tarihinde gerçekleşen Kazakistan resmi ziyareti sırasında Ahıska Türklerini temsilen Cumhurbaşkanı ile görüşen  17. TKG üyesi LATİPSHA ASSANOV , Ahıska toplumunun  dileklerini ve saygılaraını iletme fırsatını değerlendirdi. 

Cumhurbaşkanını kazkista resmi ziyaretine ait ayrıntılı bilgiler Cumhurbaşkanlığı web sayfasında yayınlanmaktadır. Bu linki ziyaret ederek ziyaretle ilgili fotoğraflara ve ayrıntılara ulaşmak mümkündür. 

alt

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 17. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Kazakistan'dan katılan  LATiPSHA ASSANOV (soldan 4.) aslen AHISKA Türküdür. kzakistan'da Ahıska Bölgesinde  dernek başkanıdır.

Çiftlik sahibi olan tarımsal faaliyette bulunan, tarım ürünleri yetiştiriciliği, ticareti, seracılık yapan, restoran işletmeciliği yapan, tıp merkezi olan,  avukatlık hizmetleri, hukuk, vergi, gümrük danışmanlığı alanlarında faaliyet gösteren şirket sahibiolan 17. TKG programı katılımcııs LATİPSHA ASSANOV  Avrupa Ticaret Ekonomi, Sanayi Odası üyesi, Türkiye Kazakistan İşadamları Birliği üyesidir.