alt

17. TKG programına Kırgızistan'dan katılan KANTEMİR AMİTOV (soldan 6.)  Kırgızistan İşadamları Derneği (JIA) üyeleri ile birlikte gerçekleştirdiği Özbekistan ziyaretinde  dönem arkadaşı ULUGBEK HALMATOV'un sağdan 6.)  başkan yardımcısı olarak görev yaptığı  ve  Uluslarası İş ve Teknoloji Derneğini ziyaret etti.

17 Türkçe Konuşan Girişimciler programı katılımcısı KANTEMİR AMİTOV, JIA (Kırgızistan İşadamlaraı derneği) heyeti ile birlikte   27-31 tarihleri arasında Özbekistanın Taşkent şehrini ziyaret etti.

Kırgızistan JIA heyeti  Özbeistan'da her yıl düzenlenen önemli fuarlardan "Textile Expo Uzbekistan 2015"  fuarı ile  "Uzbekistan  International Agriculture Exhibition  fuarlarını ziyaret etti. 

 17.TKG üyesi KANTEMİR AMİTOV  heyet arkadaşları ile birlikte  dönem arkadaşı ULUGBEK HOLMATOV'un ortaklarıyla kurmuş olduğu AMBiT Uluslararası İş ve Teknoloji Dernegini de ziyaret etti.

Kırgızistan İşadamları Derneği üyeleri ile Özbekistan İş ve Teknoloji Derneği Üyeleri arasında düzenlenen ikili iş görüşmeleri başarılı ve verimli oldu.

27-29 Mayıs 2015 tarihlerinde Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te açılan  12. Özbekistan Tekstil Fuarı sektörle ilgili firmaların buluşmasına olanak   sağlamaktadır.

Fuarla ilgii ayrıntılı bilgilere ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir.

Fuara katılarak stant kuran firmalar ağırlıklı olarak şu sektörlerd efaaliyet göstermektedir. Tekstil ve giyim makineleri,  ev tekstili ve teknik tekstil makineleri, deri, deri ürünleri, ayakkabı ,deri işleme makineleri, ayakakabı makineleri vb.

Özbekistan 2015 Tekstil Fuarı ile ilgili  bilgilere bu linki ziyaret ederek ulaşmak mümkündür.

alt

Kırgızistan İşadamları Derneği JİA heyeti üyeleri Taşkent'te  bulundukları sırada Özbekistan Dış Ticaret Müsteşarlığını ziyaret ederek, iki ülke arasındaki ticaretin kolaylaştırılması konusundaki görüş ve önerilerini ilettiler. 

Kırgızistan JİA üyeleri Özbekistan ziyaretinden  çok  memnun kaldı ve verimli ve olumlu bir gezi olduğu düşüncesini paylaştı.

TOBB tarafından düzenlenen 17. Türkçe Konuşan Girşimciler programına Kırgızistan'dan katılan  KANTEMİR AMİTOV (soldan 3.)   inşaat sektöründe faaliyet gösteren, konut inşaatları ve anahtar teslimi projeler üstlenen şirket sahibidir. JIA Business Associaton (Kırgızistan İşadamları Derneği) üyesidir.

17. TKG programına Özbekistan temsilcisi olarak katılan  ULUGBEK HOLMATOV  Uluslararası İş ve Teknoloji Derneği (UİTD )Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.