alt

Ukrayna Bakanlar Kurulu, 2015 yılının Mayıs ayında kabul ettiği kararla Kırım’dan Sorumlu Devlet Ajansı Başkanlığına ASLAN ÖMER KIRIMLI’yı atadı.

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı ve  14. TKG  programı  katılımcısı ASLAN ÖMER KIRIMLI,  Kırım’dan Sorumlu Devlet Ajansı Başkanlığına atanması ardından gerçekleştirdiği ilk ziyaretini Ukrayna’nın Herson bölgesiyle işgal altındaki Kırım arasında kurulan idari sınır kontrol noktalarına yaptı.

14. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına Kırım temsilcisi olarak ASLAN ÖMER KIRIMLI'nın ziyaret haberine bu linkten ulaşmak mümkündür.

Kırım Haber Ajansı tarafından  yayınlanan görüntülü habere ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir.

alt

14. TKG üyesi ASLAN ÖMER KIRIMLI (solda) , Kırım Tatar Türkleri Önderi ve Ukrayna Milletvekili MUSTAFA ABDÜLCEMİL KIRIMLIOĞLU (ortada) ile birlikte Kırım Türklerinin haklı davasının mücadelesini omuz omuza sürdürmektedir.  

Mustaf Cemil Kırımlı'nın tüm yurtdışı ziyaretlerine katılan, görüşmeleri ayarlayan, programların ayrıntılaraı üzerind eçalışan ASLAN ÖMER KIRIMLI, Kırım tatar Türkleri Önderinin tüm siyasi çalışmalarında yanında yer almakta ve gönülden desteklemektedir.

Kırım Haber Ajansı tarafından  yayınlanan görüntülü habere ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir.

14. TKG programı katılımcısı olan ASLAN ÖMER KIRIMLI,  ailesinin sürgün edildiği Özbekistan'ın Semerkant kentinde dünyaya geldikten sonra, Ukrayna'nın bağımsızlığını elde etmesinden sonra ailesiyle birlikte Ukrayna'ya bağlı özerk bir cumhuriyet olan Kırım Özerk Cumhuriyeti'ne göç etmiş ve eğitimini bu ülkede tamamlamıştır.

ASLAN ÖMER KIRIMLI, Kırım Tatar Milli Meclisi (ktmm) Başkanı Refat  Çubarov'un yardımcılığı görevini sürdürmekte iken Ukrayna Bakanlar kururlu Kararı ile Mayıs 2015'de, Kırım'dan Sorumlu Devlet Ajansı Başkanlığı görevine atanmıştır.

Değerli arkadaşımızı kutluyor, KIRIM Halkının özgürlüğü yönündeki çalışmalarında başarılar diliyoruz.