alt

18. TKG programına Kazakistan'dan katılan  FAZYLBEK MUSTANOV sağda) 13 Mayıs 2015 Çarşamba günü  düzenlenen Suudi Arabistan İş Forumuna katıldı.

Kazakistan'ın başkenti ASTANA'da  düzenlenen  ve  Suudi Arabistan'dan  gelen yüzyirmi işadamını Kazakistanlı iş çevreleri ile buluşturan İş Forumu başarılı ve verimli oldu. İş Forumunda iki ülke arasında doğrudan uçak seferlerinin acilen başlatılmasının önemi vurgulandı ve direk uçuşların başlaması için karar alındı.

alt

Türkiye Oalar ve Borsalar Birliği tarafından 30 Nisan-12 Mayıs 2015 tarihlerinde Ankara, Şanlıurfa, Gaziantep ve İstanbul illerinde düzenlenen 18. Türkçe Konuşa Girşimciler programına Kazakistan temsilcisi olarak katılan  FAZYLBEK MUSTANOV İş Forumunun önemini şu sözlerle anlattı: 

" Yerküredeki zenginliklerin bütün çeşitlerine sahip olan Kazakistan, Avrasya Gümrük Birliği sayesinde 200 milyonluk pazara sahip ve Asya'da hızlı gelişmekte olan pazar olarak öne çıkmaktadır. Kazakistan son yıllarda yabancı  iş adamlarının ilgisini çok çekmektedir.

18. TKG üyesi  FAZYLBEK MUSTANOV,  davetli olarak katıldığı İş Forumunda Suudi Arabistanlı çok sayıda işadamı ile görüştü. Bu görüşmelerde yeni proje fikirleirni konuklarla paylaştı ve işbirliği önerilerini anlatma fırsatını değerlendirdi.

Forum sayesinde Kazak-Arab iş dünyasındaki problemler gündeme gelmiş ve devlet yöneticilerinin dikkatine sunulmuş oldu.  

13 Mayıs 2015 tarihinde Astana'da düzenlenen Suudi Arabistan İş Forumu hakkında Arab News  internet sitesinde yayınlanan habere bu linkten ulaşmak mümkündür. 

İş Forumuana ilişkin farklı bri haber için bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir.

Kazakistan Kalkınma ve Yatırımlar Bakanı Aset Isekeshev İş Forumunda yaptığı konuşmada iki ülke arasındaki ticareti kolaylaştırmak için gerekli önlemlerin en kısa sürede alınacağını belirtti.