alt

TOBB Dış İlişkiler Komisyonu Başkan Yardımcısı ve Aksihar Ticaret Borsası Başkanı ALPER ALHAT  (ortada) ve TOBB  Ukrayna Masası Sorumlusu KAAN GAFFAROĞLU (sağda) 19 Mayıs 2015 tarihinde Ukrayna'nın başkenti Kiev'de bir günlük resmi ziyaret kapsamında Ukrayna Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri ile görüştü.

18. TKG programına Ukrayna'dan katılan ALİNA POTAPOVA  (solda) TOBB heyetinin  Ukrayna TSO ziyaretine ve görüşmelerine eşlik ederek, taraflar arasında çevirmenlik görevini üstlendi.

alt

TOBB Dış İlişkiler Komisyonu Başkan Yardımcısı ve Akhisar Ticaret Borsası Başkanı ALPER ALHAT (sağda) onur konuğu olarak Ukrayna Ticaret ve Sanayi Odası'nın 2015 yılı kongresine katıldı. 

alt

ALPER ALHAT (sağ başta) Ukrayna TSO'nun yıllık kongresinde yaptığı konuşmada;  "Türk zeytin ve zeytinyağını, Ukrayna’daki raflarda görmek istediklerini" belirterek Oda’lar arasındaki çalışmalara ivme kazandırmak için "komite" kurulmasını önerdi.

TOBB web sayfasında yayınlanmakta olan görüntülü ayrıntılı habere ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

alt

TOBB Dış İlişkiler Komisyonu Başkan Yardımcısı (sol başta)  kongrede yaptığı konuşmada; "iki ülke 120 milyonluk nüfusa sahip dev bir ekonomik güç. Bundan faydalanmak için vakit kaybetme lüksümüz yok. Birlikte çalışalım, birlikte kazanalım" diyerek, Ukraynalı mişadamlaraını ve ticarete yön veren meslekdaşlarını  işbirliğine davet etti. 

Türkiye ile Ukrayna arasındaki ilişkilerin her geçen gün daha iyiye gittiğine işaret eden ALPER AHLAT, iki ülke arasında imzalanacak Serbest Ticaret Anlaşması’nın ticaret hacmini iki haneli rakamlara taşıyacağına değindi.

Akhisarlıyız Haber Sitesinde yayınlanmakta olan fotoğraflı habere bu linkten ulaşmak mümkündür.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 30 Nisan-12 Mayıs 2015 tarihleri arasında Ankara, Şanlıurfa, Gaziantep ve İstanbul illerinde düzenlenen 18. Türkçe Konuşan Girişimciler  programına Ukrayna'nın başkenti Kiev'den katılan ALİNA POTAPOVA,  18. TKG programından bir hafta sonra  bir günlük resmi ziyaret için Kiev'e giden ve Ukrayna Ticaret ve Sanayi Odasının yıllık genel kurul toplantısına katılan TOBB temsilcileri ile yakından ilgilendi.

18. TKG üyesi ALİNA POTAPOVA  kamu ile ilişkilerde danışmanlık hizmeti ve sözlü ve yazılı tercüme hizmetleri sunan www.tercuman.com.ua  şirket sahibidir. www.steklopodiyom.etov.com.ua portalı üzerinden    toptan ve perakende otomotiv yedek parça ticaretini yürütmektedir. 

TOBB heyetinin Kiev programında çevirmenlik yapan ve heyet üyelerinin programını etki ve verimli geçmesi için özel çaba gösteren 18. TKG programı katılımcısı ALİNA POTAPOVA arkadaşımıza çok teşekkür ederiz.