alt

Şanlıurfa Ticret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı MEHMET KAYA, 18. TKG heyetinin Şanlıurfa programında ev sahipliğini üstlenerek, konuk girişimcilerle yakından ilgilendi. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği  tarfından düzenlenen 18. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına yirmibir ülke ve beş özerk bölgeden katılan konuk girişimciler Şanlıurfa Ticaret Borsasını 7 Mayıs 2015 Perşembe günü ziyaret etti. 

Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı MEHMET KAYA, 18. Türkçe Konuşan Girişimciler heyetini Borsa binasında kabul etti.

alt

18. TKG programına Kırgızistan'dan katılan ZAVURBEK TURMANİDZE (sağdan 3.),  SHAİLOBEK ASANOV  (soldan 2.) ve MAMBET SADYROV (sağdan 2.) Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kururlu Başkanı MEHMET  KAYA'ya  Kırgız kaftasnı ve kalpağı sundular. 

alt

18. TKG programı heyet başkanıAlmaya'da SALİH TAŞDİREK  (sağdan 2.) Şanlıurfa Ticret Borsası Başkanına  18. TKG heyetine  gösterdikleri yüksek ilgi nedeniyle teşekkür ederek, hatıra olarak Fankfurt armalı bir tabak sundu.

alt

Konuklara Şanlorfa Ticaert  Borsa'sının yeni  binasını da gezdiren  ve haziran ayında gerçekleşecek olan açılış törenine davet eden MEHMET KAYA (sağdan 2. konuk girişimcilere Şanlıurfa ekonomisi  ve tarımsal üretim kapasitesi ve çeşitliliği  hakkında ayrıntılı bilgi verdi.  

Ukrayna temsilcisi TİNA Tİ (NATALIIA TYMKOVSKA)  tarafından hazırlanan, 18. Türkçe Konuşan Girişimciler programına ait tüm etkinliklerin fotoğraflarının yer aldığı Özel Albüm'e ulaşmak için TKG facebook sayfasının linkinin ziyaret edilmesi önerilmektedir.

Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı MEHMET KAYA yaptığı konuşmada;  Şanlıurfa’nın çok verimli topraklara sahip olduğunu, yılda 18- 22 milyon ton buğday verimi aldıklarını belirterek ; "bugün burada farklı ülkelerden gelen 47 iş adamını ağırlamanın gururunu yaşıyoruz. Iş adamlarımızın hepsi Türkçe biliyor, bu bizim için mutluluk verici.  Ikili işbirliklerini arttırmak için bizleri iş adamlarımızla buluşturan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ediyoruz.  Işbirliklerimizi arttırmak için Şanlıurfa Ticaret Borsası olarak elimizden geleni yapmaya hazırız. Sizleri her zaman Şanlıurfa’ya bekliyoruz.” diye konuştu.

Şanlıurfa Ticret Borsası'nın web sayfasında yayınlanmakta olan 18. TKG heyetinin Borsasyı ziyareti haberinin ayrıntılarına ve farklı fotoğraflara ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

alt

18. TKG  programına Batı Trakya'dan katılan ALİ CHAF ALİ  (sol başta), Şanlıurfa  ziyareti sırasında ilk kaz karşılaştığı yerel  kültürü çok zengin buldu. Yerel renkleri,  moifleri  tanımaktan, yerel müziği dinlemekten ve yöresel  yemekleri tatmaktan memnun kaldı.

alt

Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı MEHMET KAYA 18. TKG heyeti üyelerini ünlü Cevahir Han'da müzikli akşam yemeğine davet etti ve tüm konuklara Şanlıurfa'ya özgü el şleme bakır  kahve takımı armağan etti.

alt

TOBB tarafından düzenlenen 18. TKG programına Yunanistan'ın Batı Trakya Bölgesi'nden katılan ALİ CHAF ALİ (solda) ve MUSTAFA GÜNER MOUSTAFA GKIOUNER (sağda) Şanlıurfa Ticaret Borsası  Yönetim Kurulu başkanı MEHMET KAYA'ya heyet üyelerine göstermiş olduğu yakın ilgi nedeniyle teşekkür ederek, borsanın üyeleri ile birlikte Türk şehri Gümülcine'ye davet ettiler.