alt

18. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcılarına sertifikalarını TOBB Genel Sekreteri MUSTAFA SARAÇÖZ verdi.​

alt

 

18. Türkçe Konuşan Girişimciler programında heyet başkanlığı görevini üstlenen Almanya'dan SALİH TAŞDİREK  (solda) işçi çoçuğu olarak gittiği Almanya'da Hanau kentinin Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcılığı görevine uzanan başarı hikayesini TOBB Genel Sekreterine anlattı.

TOBB Genel Sekreteri MUSTAFA SARAÇÖZ, 5 Mayıs 2015 Salı günü Ankara'da Birlik binasında düzenlenen sertifika töreninde yaptığı konuşmada TOBB olarak bu organizasyona ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti belirtirken, “5 kıtada istediğiniz yere gidin, Türkçe konuşan girişimcilere mutlaka rastlarsınız. Bu ayrıcalıktan hep beraber istifade etmemiz lazım” dedi.

alt

 

TOBB Genel Sekreteri MUSTAFA SARAÇÖZ bu organizasyonun hem kardeşliği hem ticareti hem bilgiyi artırdığına işaret etti.


Ülkeler arasındaki ticaret ve alışverişin artmasını istediklerini belirten TOBB Genel Sekreteri  SARAÇÖZ, Türkiye ekonomisi hakkında da bilgi verdi. Türkiye’nin 32 sene içinde milli gelirini 60 milyar dolardan 800 milyar dolara çıkardığını ifade ederken,  “200’den fazla ülkeye 20 bin çeşit mal satıyoruz. 800 milyar dolar milli gelirle dünyanın 17’inci, Avrupa’nın 6’ıncı büyük ekonomisiyiz” ifadesini kullandı.

 

alt

 

18. TKG programına Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni temsilen katılan  GİZEM ÇELİKER  (sağda)  BİLKAN KAYMAKAMTORUNLARI (solda) TOBB  Genel Sekreterine Kıbrısıb ünlü  elişi olan lefkara işi tablo sundu.

 

Sertifika Törenine ait fotograflara ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

 

alt

 

18. TKG programına Özbekistan'dan katılan AKRAM RADJABOV (sağdan 2.) , MANSOOR RAHİMOV (sol başta) ve KHAYOTJON KABİROV (sağ başta) TOBB Genel Sekreteri MUSTAFA SARAÇÖZ'e (soldan 2.) TOBB müzesi için işlemeli bir tabak sundu. 

 

Yunanistan Batı Trakya'da, Gümülcine'de yayınlanan GÜNDEM Gazetesindeki 18. TKG programı ile ilgii fotoğraflı habere bu linkten ulaşmak mümkündür.  

 

Hukuk Haber internet sitesinde yayınlanan18. TKG programı  sertifika töreni haberine ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir.

 

alt

 

18. Türkçe Konuşa Girişimciler programına Kırgızistan'ı temsilen katılan MAMBET SADYROV (sol başta), SHAİLOBEK ASANOV (soldan 2.), ZAVURBEK TURMANİDZE (sağdan 2.) ve MİRBEK KAZANBAKOV (sağ başta) TOBB Genel Sekreterine kaftan ve kalpak giydirdi.

 

alt

 

Ukrayna temsilcisi TİNA Tİ (NATALIIA TYMKOVSKA)  tarafından hazırlanan, 18. Türkçe Konuşan Girişimciler programına ait tüm etkinliklerin fotoğraflarının yer aldığı Özel Albüm'e ulaşmak için TKG facebook sayfasının linkinin ziyaret edilmesi önerilmektedir.

 

30 Nisan-12 Mayıs 2015 tarihleri arasında düzenlenen ve Ankara Şanlıurfa, Gaziantep ve İstanbul illerini kapsayan TOBB 18. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına 21 ülke ve 5 özerk bölgeden 46 katılımcı  davet edilmiştir.

 

2005 yılında başlatılan Türkçe Konuşan Girişimciler Programına  bugüne kadar komşu ülkelerden ve akraba topluluklardan yaklaşık  700 iş adamı/iş kadını iştirak etmiştir.

 

TOBB web sayfasında yayınlanmakta olan haberin detaylarına ve farklı fotoğraflara ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.