alt

17. TKG programına Özbekistan'dan katılan ULUGBEK HOLMATOV (sağdan 4.) ve  Uluslararası İş ve Teknoloji Derneği yöneticileri   T.C. Taşkent Büyükelçisi NAMIK GÜNER ERPUL'un  (soldan 6.)  Tekno Plaza Endüstriyel İş Merkezini ziyaret etmesinden çok memnun oldular. 

Bu ziyaretin ardından düzenlenen 18. Türkçe Konuşan Girişimciler programına katılan  MANSOOR RAHİMOV (soldan 2.)  farklı  sektörlerin taleplerine uygun   makineleri Türkiye'den  ithal etmek için  yaptıkları çalışmalar hakkında  T.C. Büyükeçisine bilgi sundu.

8 Nisan 2015 Çarşamba günü gerçekleşen ziyarette  Büyükelçi NAMIK ERPUL'a diplomat FATİH KAYA,  Ekonomi Bakanlığı Taşkent  Ticaret Müşavri AHMET KÜÇÜK ASLAN ve TİKA temsilcisi  SÜLEYMAN KIZILTOPRAK eşlik etmiştir.

alt

17. TKG programına Özbekistan'dan katılan ULUGBEK HOLMATOV (sağdan 2.) ve 18. TKG üyesi MANSOOR  RAHİMOV  (sağ başta)  ziyaretin etkin ve verimli geçmesine katkıda bulundular.

17. TKG üyesi ULUGBEK HOLMATOV, Uluslararası İş ve Teknoloji Derneği (UİTD )Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. AMCHAM (Amerikan Chamber), Özbekistan Ticaret ve Sanayi Odası, İş ve Tarım Destek Merkezi üyesidir.

18.  TKG üyesi MANSOOR RAHİMOV, modern ekipman, makine ve hammadde ithalat süreçlerinde yatırım projelerinde fizibilite hazırlanması, sözleşme yapılması, finansman bulunması, lojistik, sigorta vb diğer hususlarda  danışmanlık hizmetleri sunan şirkette üst düzey yöneticidir. Uluslararası İş ve Teknoloji Derneği (UİTD), Özbekistan Ticaret ve Sanayi Odası, İş ve Tarım Destek Merkezi üyesidir.

alt

T.C. Büyükelçisinin ziyareti sırasında; Türkiye ile Özbekistan arasındaki ticaret hacminin geliştirilmesi ve iki ülke arasındaki ekonomik işbirliiğinin  güçlendrilmesi  için yapılması gereken çalışmalar hakkında  taraflar görüşlerini ve önerilerini ifade ettiler.

Türk üreticileri ve firmlarının Özbekistan pazarı hakkında bilgilendirilmesi çalışmalarıa ağırlık verilmesi konusunda  görüşbirliğine varılan toplantıda; karşılıklı çalışma ziyaretleri ve  ikili iş görüşmeleri düzenlenmesne karar verildi.

Toplantıda ayrıca iki ülkeyi ilgilendiren örnek sektörler ve  öncelikli konularda  derinlemesine çalışmalar yapılması için çalışmakomiteleri kurulmasının  önemi üzerinde duruldu. 

alt

17. TKG programı katılımcııs ULUGBEK HOLMATOV (arkada) ve çalışma arkadaşları T.C.Büyükelçisi NAMIK GÜLER ERPUL'dan  İş Merkezinin "Ziyaretçi Anı Defteri"ne izlenimlerini yazmasından memnun oldular.