alt

Bulgaristan'dan 9. TKG programı üyesi SABİHA MESTAN (soldan 2.) ve 15. TKG programı katılımcısı MECBURE EFRAHİMOVA (sağdan 2.) İsttabul'da düzenlenen "Soydaş Çalıştayı"na davetli olarak katılmaktan çok memnun oldular. 

alt

15. TKG üyesi ve GÜNEŞ türkiye ile Lültürel İlşkiler Derneğikurucu başkanı  MECBURE EFRAHİMOVA (solda)  Başbakanlık Devlet Bakanlığı Danışmanı BİROL DOK'a (sağda) "Türk Soydaş ve Akraba Toplulukları Buluşması"nı düzenledikleri için teşekkür etti ve izlenimlerini paylaştı.  

BİROL DOK halen TRT televiyonunda "Ay Işığı" programını yapmakta ve konukları ile Türk Dünyasını çeşitli yönelriyle konuşarak, izleyicileri bilgilendirmeye devam etmektedir.

alt

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nın (YTB) kuruluş çalışmaları kapsamında  27 Şubat 2010 tarihinde İstanbul'da düzenlenen Türk-Soydaş ve Akraba Toplulukları Buluşması katılımcıların yoğun ilgisi nedeniyle etkin ve verimli oldu.

alt

Çalıştay gala yemeği ile sona erdi. Katılımcılar   toplantının çok önemli olduğunu, bu konudaki  en etkin  buluşmalardan birinin geçekleştiğini belirttiler.