alt

6. TKG programı heyet başkanı ELSHEN EBUL HESENLİ (sağ başta)  Bakü Turizm Fuarnıa katılarak firmaları ziyaret etti ve yöneticileriyle görüştü.

alt

TOBB tarafından düzenlenen 6. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Azerbaycan temsilcisi olarak katılan ve heyet başkanlığı görevini üstelenen Dr.  ELSHEN EBULHESENLİ (sağdan 2.)  halen T.C. Bakü Büyükelçiliğine bağlı Ticaret Müşavirliğinde görev yapmaktadır. 

Turizm Fuarına ait farkılı footğraflara bu linki ziyaret ederek ulaşmak mmkündür.

Bakü Expo Center'da 2-4 Nisan 2015 tarihleri arasında düzenlenen AİTF 2015 Fuarının açılışına üst düzey yetkililer katıldı.

Azerbaycan Medeniyet ve Turizm Bakanlığı, Dünya Turizm Örgütü, Azerbaycan Turizm Birliği, Uluslararası Turizm Fuarları Birliği tarafından desteklenen AITF Fuarına 42 ülkeden 371 kuruluş katılmıştır.

Arjantin, Bulgaristan, İran, Gürcistan, Dominik Cumhuriyeti, hindistan, Malezya, Marakeş, Slovenya, Tayland, Türkiye olmak üzere 17 milli katılım bulunuyor. Milli standlar arasında Maldiv Adaları ilk kez katılım gerçekleştiriyor. Katılımcıların yüzde 60’ı yurtdışından yüzde 40’ı yerli kuruluşlardan oluşmaktadır.

Bakü’de düzenlenen 14. Azerbaycan Turizm Fuarı-Aitf 2015’e Türk turizmciler akın etti. Bakü Qafqaz Point Hotel’de Türkiye’den ve Dubai’den gelen otel yöneticilerini Azerbaycanlı seyanat acenteleri ile b2b etkinliğinde buluşturan fuar pek çok iş göüşmesine ve yeni işbirliklerine ev sahipliği yaptı.  Fuarla ilgili ayrntılı haberler yayınlayan Türkiye Turizm internet sitesine  ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi yeterli olacaktır.

14. Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (AITF 2015) kapsamında Azerbaycan'da bulunan Mardin Artuklu Üniversitesi Reyhani Müzik Grubu Bakü'de konser verdi.

 

Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği ile Yunus Emre Enstitüsü Bakü Türk Kültür Merkezi'nin ortaklaşa düzenlediği konsere büyükelçilik müşavir ve çalışanları, Mardin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri, Azerbaycan'daki Türk kurum ve kuruluşların temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Konser öncesinde konuşma yapan Bakü Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Seyit Ahmet Arslan, AITF 2015'den bahsederek devamlı katıldıkları fuarda her sene Türkiye'nin bir ilini ön plana çıkardıklarını söyledi.

2013'te Manisa, 2014'te ise Bursa illerinin tanıtıldığını belirten Arslan, bu yıl ise  Mardin'in ön plana çıkarıldığını kaydetti.

14. Uluslararası Bakü Turzi Fuarı (AITF 2015) hakkında ayrıntılı bilgilere ulaşmak için Diyadinnet inter sitesine ait bu linkin ziyaret edilmesi gerekmekedir.