alt

11. TKG üyesi Almanya'dan  Dr. S. NEJAT DOĞAN ve   Dr. NECDET DOĞAN Azerbaycan Teknik Üniversitesinde  "Bioteknoloji ve Nanoteknoloji" konusunda Makina Mühendisligi Bölümündeki  ögretim üyelerine  ve öğrencilere bir konferans verdiler. 

 T.C. Bakü Büyükelçiliğinden Ekonomi müşaviri N. Esin Yücekayalı da 11. TKG üyeleri NEJAT ve NECDET DOĞAN kardeşlerin konferansını izledi.  

alt

 

11. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Almanya'dan katılan ikiz kardeşler T.C. Bakü Büyükelçiliğini ziyaret etti. Ticaret Müşaviri Cengiz Türkay ve Ekonomi müşaviri N. Esin Yücekayalı'yı makamlarında ziyaret edip konferanslarına davet eden Dr. NEJAT DOĞAN ve Dr. NECDET DOĞAN dost ve kardeş ülke Azerbaycan'da olmaktan, tekonolojik konulardaki bilgilerini yetişmekte olan genç kuşaklarla  paylaşmaktan duydukları memnuniyeti ifade ettiler. 

alt

Doğayı teknik alanında en iyi şekilde taklit etmek ve doğanın çözümlerini teknik problemlerde değerlendirmek ve bunları tüm otomotiv ve makina Alanında uygulamak gibi konularda anlatmak üzere Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye giden 11. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcıları   Dr. S. NEJAT DOĞAN ve   Dr. NECDET DOĞAN   Azerbaycan Teknik Üniveristesinin Vice Rektörü Doç. Dr. İssa Kahlilov,  Mekanik Teknolojileri Fakültesi Dekanı Doç. Dr Fariz Amirov ve Makina Mühendisliği Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Arastun Mamedov ile görüştüler ve bilgi paylaşımında bulundular.

Ikiz kardeşler  Azerbaycan Teknik Üniversitesi öğretim üyeleri ile yaptıkları görüşmelerinde  "bu ikinci ortak  bilimsel çalışmalarının devam etmeisni istediklerini, gelecek eğitim ve öğretim yıllarında daha kapsamlı programlar yapabileceklerini" özellikle iifade ettiler.

alt

Bakü Azerbaycan Teknik Üniversitesinin Tekno Parkı'nı gezen 11. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcıları   Dr. S. NEJAT DOĞAN ve   Dr. NECDET DOĞAN  ve son sınıf öğrencilerine  teknolojinin makina alanında bilgilendirdiler.

İkiz Kardeşler'in ağabeyileri,  Dr. Med. Nevzat Doğan (sol başta), Euregio Klinik Başhekimi ve Genel Cerrahi Bölüm Başkanı olarak üç yıldan buyana  Azerbaycan Tıp Fakültesi'nde  Fahri Doçent olarak Tıp Fakültesi öğrencilerine ders vermektedir.