alt

15. Türkçe Konuşan Girişimciler Propgramına  Slovenya'dan katılan DZELİL SALİJİ  başkent Lubliyana'da düzenlenen  "Türkiye Slovenya İş Forumu"na katıldı.

Türkiye-Slovenya İş Forumu, T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdogan, Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahoek, Slovenya Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Samo Hribar Milic ve DEİK Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan’ın katılımları ile 30 Mart 2015 tarihinde Slovenya’da gerçekleşti.

T.C. Cumhurbaşkanlığı  web sayfasında  ayınlanmakta olan haberin ayrıntılarına bu linkten ulaşmak mümkündür.

alt

Türkiye Slovenya İş Forumu hakkında ayrıntılı bilgilere ve farklı fotoğraflara  DEİK web sayfasının linkini ziyaret ederek ulaşmak mümkündür.

İş Forumunda konuşan Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor, şu ana kadar sadece üç stratejik ortaklık anlaşmasının imzalandığını söyledi.  Pahor, müslüman ülkeler içinde bir müttefik aradıklarını belirterek,  Türkiye’yi seçtiklerini  söyledi. Ekonomik olarak bir toparlanma geçirdiklerini belirten Pahor, Türkiye ile Slovenya’nın ilişkilerinin geliştirilmesini istediğini vurguladı. 

Pahor sözlerine şöyle devam etti: “Slovenya’da yatırım yapan Türk firması  Farba Otomotiv’i ziyaret ettim.  Bünyesinde 1000 kişiyi çalıştırmaktadır. Kuzey Adriyatikteki liman, işbirliğini artıracak bir konudur. Türkiye ve Slovenya, birbirini anlayan ve birbirine güvenen iki ülkedir. Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) ve OECD müttefiki olmanın yanı sıra AB üyeliğinizi destekliyoruz.”  

Haberler Com Sitesinde yayınlanan habere ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

alt

15. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına Slovenya'dan katılan DZELİL SALİJİ  unlu mamul ve pasta, dondurma ve frozen yoğurt  üretmektedir. Slovenya genelindeki farklı satış noktalarında faaliyet gösteren  15. TKG programı katılımcısı değerli arkadaşımız  CELİL SALİH' e başarılar dileriz.

Bugün Gazetesinde yayınlanan Türkiye Solevenya İş Forumu haberine bu linkten ulaşmak mümkündür.