alt

11. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Irak Kerkük'ten katılan CEZMİ  ZEYNEL DABBAG  (sağda)  ve oğlu YAKUP DABBAG  (solda) Türkiye'den satın aldıkları başta  inşaat malzemesi olmak üzere çeşitli malları  Irak piyasasına sunmaktadırlar.  

alt

11. TKG programı katılımcısı CEZMİ    DABBAG  (solda) Irak kerkük'te un fabrikası, meyve suyu dolum tesisi,  patates çip üretim tesisi ve 6 adet döviz bürosu sahibidir. Kerkük Ticaret ve Sanayi Odası üyesidir.  Türkmen İşadamları Derneğinin üyesi olarak faaliyetlerine aktif olarak katılmaktadır.

alt

İstanbul Laleli'de ihracat ithlat şirketi bulunan 11. TKG üyesi CEZMİ DABBAG  (sağda)  iki yıl önce Bakırköy'de  bir konut satın alarak yarı zamanlı İstanbullu oldu.

Eşi, oğlu ve gelini ile 3 haftadır İstanbul'da olan ve şirketin işleriyle meşgul olan CEZMİ DABBAG aileisi ile birlikte 30 Mart 2015 Pazartesi günü  uçakla Gaziantep'e, oradan da karayolu ile Irak Kerkük'e dönmüştür.

alt

29 Mart 2015 Pazar akşam yemeğinde İstanbul'da Florya sahilinde, et lokantası, kasap ve şarküteri hizmeterini aynı mekanda veren ünlü ŞAZELİ FLORYA tesislerinde  11. TKG üyesi  CEZMİ DABBAG'ın (sağda) konuğu olunca, Irak'ta yaşayan Türkmenlerin İŞİD ve savaş tehdidi altında karşılaştıkları zorluklar ve hayatta kalmak, ticaretlerini sürdürmek içi katlanmak zorunda kaldıkları koşullar hakkında ilk elden ayrıntılı bilgiler öğrenme fırsatı bulduk.