İSTANBUL’DA ULUSLARARASI KADIN BELEDİYE BAŞKANLARI ZİRVESİNDE DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAN GELEN KADINLAR BULUŞTU 

alt

15. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Bulgaristan'dan katılan MECBURE EFRAHİMOVA (sağda)  İstanbul, Avcılar Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Kadın Belediye Başkanları Zirvesi'ne katıldı. 

15. TKG programına bulgarsitan2da kataılan ve yaklaşık 2 yıl önce öğretmenlikten ayrılarak İstanbul'a yerleşen MECBURE EFRAHİMOVA,  zirveye katılan  Dobric Belediye Başkani Detelina Nikolova (solda) ve Bulgaristan'da gelen konuklarla yakından lgilendi.

Avcılar Belediyesi Uluslararası Kadın Belediye Başkanları zirvesi, 28 Mart Cumartesi günü İstanbul Üniversitesi Avcılar Yerleşkesi İşletme Fakültesi Oditoryumu'nda düzenlendi. 

alt

 

Türkiye’den ve dünyanın 17 farklı ülkesinden kadın belediye başkanları İstanbul’da bir araya geldi. Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli'nin ev sahipliğinde yapılan 'Kadın Belediye Başkanları Zirvesi'nde kadının toplumdaki yeri masaya yatırıldı. 

İstanbul Üniversitesi’nin Avcılar Kampüsü’nde yapılan zirveye Birleşmiş Milletler Kadın Örgütü Avrupa ve Orta Asya Bölge Ofisi Direktörü Ingibjorg Solrun Gisladottir başta olmak üzere Avrupa Komisyonu Yerel ve Bölgesel Otoriteler Kongre Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Pedosa Belediye Başkanı Barbara Toce ile Kosova, Hindistan, Yunanistan, Fransa, Rusya, Bulgaristan, Makedonya, Filistin ve Polonya'dan kadın belediye başkanları katıldı. 

Açılışta konuşan Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, zirvede dünyanın her yerinde seslerini duyuran etkin ve başarılı kadın belediye başkanlarının, deneyim ve birikimlerini paylaşacaklarını anlattı. Kadınların şehir yaşamı ve yönetimi üzerindeki etkileri, belediye başkanlarının cinsiyet eşitliği temellerinde kadını özgürleştiren, ekonomik ve sosyal hayata katılımını sağlayan projelerinin ele alınacağını anlatan Benli, İstanbul ve Marmara Bölgesi'nin tek kadın belediye başkanı olduğunu hatırlattı.

alt

Uluslararası Kadın Belediye Başkanları Zirvesi hakkında ayrıntılı  bilgilere ve farklı fotoğraflara bu linkten erişim sağlanmaktadır.

alt

4 Oturum, 4 Moderatör, 12 Konuşmacı olarak planan Zirvede gerçekleşen oturumlarda; "Şehirde Kadın Var",  "Şehirleri Yeniden Şekillendirmek-Kadın Eli", "Kadınlar Aracılığıyla Toplumu Yeniden Şekillendirmek", "Barış ve Kadın" konuları konuşuldu.

alt

15. TKG üyesi MECBURE EFRAHİMOVA (sağda), 2 yıl önce İstanbul'a yerleşti. Zirveye Bulgaristan'dan katılan delegasyonla yakından ilgilendi. 

alt

 

Zirvenin ardından konuk ülkelerin sanatçıları, kendi dillerinde müzik ziyafeti sundu.  Yirmi dilde şarkıların seslendirildiği gala gecesinin finali, Avcılar Belediyesi Konservatuvarı'nın "Binbir Çiçek Kadın Korosu"nun söylediği türküler ile yapıldı. Koroya, Türkiye'nin 81 ilinden gelen kadınlar da eşlik etti.

Ulusararası Kadın Belediye Başkanları Zirvesi hakkında Haberler Com sitesinde yayınlanmakta olan ayrıntılar için bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir.