alt

16. TKG programına Tacikistan'dan katılan OTABEK RUZİEV (soldan 2.) Nevruz Bayramı tatilinden yararlanarak okul arkadaşları ile İstanbul'da buluştu. 

TOBB tarafından düzenlenen 16. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Tacikistan temsilcisi olarak katılan OTABEK RUZİEV, NEVRUZ Bayramını İstanbul'da kutlamak üzere liseden sınıf arkadaşları ile özel bir program yaptı.

20 Mart 2015 Cuma günü  İstanbul'a ulaşan okul arkadaşları, ABD'nin New York şehrinden  ve Rusya'nın St Petersburg şehrinden gelen dönem arkadaşlarının 21 Mart 2015 Cumartesi günü  aralarına katılmasıyla tatil programını uygulamaya başladılar.

alt

16. TKG üyesi OTABEK RUZİEV  (soldan 2.) İnşaat sektöründe faaliyet gösteren ve yüksek kaliteli beton üretimi  ve dağıtımı ile  beton üretimi piyasasında lider konumda olan aile şirketinde üst düzey yöneticidir Ayrıca gıda sektöründe ticaret yapmakta ve baharatlarla ilgilenmektedir. Bişkek'te Birleşmiş Milletler UNİCEF ofisinde çalışan NEKRUZ KHAMİDOV (sağ başta), gıda ve tekstil sektöründe ticaret yapan  VOHİD GULOV (soldan 3.),   Rusya'da taşımacılık sektöründe kendi işini kuran ALİSHER  SHARİPOV  (sağdan 2.) ve  Green caed sahibi olarak aileis ile birlikte ABD'ye yerleşen ve halen yüksek lisans yapmakta olan BAHODOUR OKUNZODA (sağdan 3.) yıllar sonra okul arkadaşlaraı ile İstanbul'da buluşup, Nevruz Bayramını birlikte kutlamamanı memnuniyetini paylaştılar.

alt

İstanbul'da tarihi yarımadada Aksaray Meydanına çok yakın bir konumdaki Dekor Otelde konaklayan  16. TKG üyesi OTEBEK RUZİEV  (sol başta) ve okul  arkadaşlaraı 22 Mart 2015 Pazar  günü Sultanahmet Meydanındaki tarihi yapıları ziyaret etti.

Duvarlarındaki Ünlü mavi çini süslemeleri nedeniyle Mavi Camii olarak da bilinen Sultaahmet Camii ve Gülhane Parkı gezilerinden memnun kalan konuklar  İstanbul'daki bahar havasından yararlandılar.

alt

Tacikistan'dan gelen konuklar ve OTABEK RUZİEV (sağdan 3.) Laleli Camii önünde  tarihi eserlerin ve büyük camilerin gece ışıklandırmalarını ilgiye izlediler. 

alt

İstanbul'dan sonra 23 Mart 2015 Pazartesi günü hızlı trenle Konya'ya giden ve Mevlana Müzesi ile yakın çevredeki tarihi yapılaarı  ziyaret eden 16.TKG üyesi OTABEK RUZİEV (sağa) ve sınıf arkadaşları bu geziden çok memnun kaldılar.

alt

İstanbul'da lale mevsimi başlarken şehrin meydanlarını süslemeye başlayan rengarenk laleler konukların ilgisini çekti.  

16. TKG programı katılımcısı OTABEK RUZİEV  (sağda) ve liseden dönem arkadaşlarının Türkiye'de kutladıklaraı Nevruz Bayramı izlenimlerine  ait farklı fotoğraflara bu linki ziyaret ederek ulaşmak mümkündür.