alt

6. TKG programına Moldova'dan katılan VALENTİNA UZUN Japonya'da 3-6 Mart 2015 tarihlerinde düzenlenen Foodex 2015  fuarına katılarak firmasının ürünlerini tanıttı.

Japonya'nın Chiba eyaletinde  Asya-Pasifik Bölgesinin en büyük gıda fuarı olan Foodex Japan 2015, bu yıl kırlkıncı kez kapılarını ziyaretçilere açmıştır.

TOBB tarafından düzenlenen 6. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Moldova'dan Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti temslcisi olarak katılan  VALENTİNA UZUN, üzüm çekirdeğinden uzun araştırmalar sonunda elde ettiği yağ ve unu dünya pazarlarına tanıtmak üzere kıtalar arası fuarlara katılmaktadır. 

alt

Foodex Japan 2015 Gıda Fuarı’nı 81 ülkeden yaklaşık 77 bin kişi ziyaret etmiştir. Yıllık 150 milyar Usd ile Dünya’nın en büyük Gıda ithalatçısı durumunda olan Japonya’nın en önemli Gıda Fuarı Foodex Japan tüm dünyadan gıda üreticileri için çekim merkezi oluşturmaktadır.

6. TKG üyesi VALENTİNA UZUN 3-6 Mart 2015 tarihinde Japonya'da düzenlenen Foodex Fuarında stant açarak,  yönetim kurulu başkanı olduğu AZAMET şirketler grubu tarafından üretilen üzüm çekirdeği unu ve yağının tanıtımını yaptı.

alt

 VALENTİNA UZUN  farklı kültürleri tanımak için fura saatleri dışında kalan zamanını çevre gezileri ile değerlendirdi. 

alt

Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu (MBTG), Japonya’nın Chiba eyaletinde düzenlenen Foodex Japan 2015 Gıda Fuarı’na katıldı.

Fuarda stant açarak tanıtım çalışmalarını sürdüren MBTG , tanıtımını yaptığı ürünleri kullanarak yaptığı yemekler büyük ilgi gördü. Japonların milli yemeği olan Suşi’yi bulgurla pişiren MBTG bir anda Japonların büyük odağı haline geldi. Japonlar ilk defa yapılan "bulgurlu şuşiye" alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. 

MTB grubunun bulgurlu şusi tanıtım haberine ve fotoğrafına bu linkten ulaşmak mümkündür.