alt

6. TKG programına Gürcistan'ın Acara Özerk Bölgesinden katılan Acara Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı TAMAZ SHAVADZE (solda) Batum'da düzenlenen  Türkiye, Azerbaycan, Gürcistan İş Forumuna katıldı.

T.C. Ekonomi Bakanlığı desteğiyle DEİK (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu) tarafında düzenlenen Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan İş Forumu (TAG İF)’nun dördüncü toplantısı 6 Mart 2015 Cuma günü  Gürcistan’ın Batum şehrinde Sheraton otelde gerçekleşmiştir.

alt

İş Forumu’na T.C. Ekonomi Bakanı  Nihat Zeybekci, Gürcistan Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı  George Kvirikashvili, Azerbaycan Ekonomi ve Sanayi Bakan Şahin Mustafayev’in yanı sıra üç ülkenin iş dünyası örgütlerinin yöneticileri ve işadamları katılımıştır.

Girişimcilere önemli iş fırsatları sunan Azerbaycan ve Gürcistan’da Türkiye'nin pazar payımızın artırılması ve adı geçen ülkelere yönelik yeni ihracat imkanlarının oluşturulması amacıyla düzenlenen İş Forumu kapsamında üç ülke girişimcileri arasında İş Görüşmeleri gerçekleştirilmiştir.

İş Forumu hakkında detaylı bilgilere ulaşmak için bu linki ziyaret etmeniz önerilmektedir.

alt

TOBB tarafından düzenlenen 6. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına Gürcistan temsilcisi olarak katılan Acara Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı  TAMAZ  SHAVADZE (sol başta)  Gürcistan Ticaret ve Sanayi Odasının çalışmalarını desteklemekte ve faaliyetlerine etkin olarak katılmaktadır.  

alt

Türkiye Azerbaycan Gürcistan İş Forumunda , özellikle Gürcistan'da Türk şoförlerin yaşadığı sıkıntılar, Kuzey Osetya'da araç sayısının 5-6 binlere çıkması ile artan sorunlar ve Güney Osetya yolunun açılması konusunda görüşmeler yapılması beklenmektedir.  Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği'nden (DKİB) tarafından yapılan açıklamalar bu linkten ulaşmak mümkündür.