alt

10. TKG üyesi TİMUR HALİLOV'un  (solda arka sırada) danışmanlık hizmeti sunduğu  Türk şirketi Bulgaristan'da  Yılın Yatırımcısı Ödülünü aldı. Ödül törenie katılan T.C. Sofya Büyükelçisi SÜLEYMAN GÖKÇE   (sağdan 3.) şirket yetkililerini kutladı.

TOBB tarafından düzenlenen 10. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Bulgaristan temsilcisi olarak katılan TİMUR HALİLOV bir süre önce  TES Consulting adında bir danışmanlık firması kurarak, Bulgaristan'da iş yapan şirketlerle çeşitli konularda danışmanlık hizmeti vermeye başladı.
 
Türk Bulgar TSO'daki yöneticilik görevinden ayrılan 10 TKG üyesi TİMUR HALİLOV, mesleki birikimini Türkiye'den Bulgaristan'a yatırım yapmaya giden Türk şirketlerinin de hizmetine sunmaktadır. Değerii arkadaşımıza yeni işinde başarılar diliyoruz.
alt
 
TES  Danışmanlık şirketi tarafından verilen hizmetlerle ilgili detaylı bilgilere bu linkten ulaşmak mümkündür.  
 
TİMUR HALİOV'un danışmanlığını yaptığı Türk C&C Textiles Ltd firması Bulgaristan'da Yatırımlar Ajansı'nın Succesfull Start Up kategorisinde "yılın yatırımcısı" ödülüne layık görüldü. Bulgaristan'ın Haskovo şehrinde iplik fabrikası kuran firma kısa süre içinde 100 kişiye istihdam sağlamıştır. Ürettiği inovativ ipliklerle dünyanın sayılı üreticilerinden birisi olan firma Bulgaristan'daki yatırımını arttırmaya devam etmektedir. 
 
10. TKG üyesi TİMUR HALİOV'un sahibi ve yönetici olduğu  TES Consulting Ltd ise bu firmaya muhtelif konularda danışmanlık hizmeti vermektedir. 
 
Bulgaristan Yatırımlar Ajansı tarafından her yıl organize edilen yılın yatırımcısı ödül törenine 8 kategoride ödül verilmektedir.  Uzun bir aradan sonra ilk defa bir Türk firmasına ödül verilmiştir.  İnovativ üretim kategorisinde ödüle layık görülen Teklas Bulgaria A.Ş. de bir Türk firmasıdır.
 
Yatırım Ajansı tarafından düzenlenen ödül törenine 2 Başbakan yardımcısı, 3 bakan ve çok sayıda yerli ve yabancı protokol katılmıştır.  T.C. Sofya  Büyükelçisi SÜLEYMAN GÖKÇE  ve  Ticaret Müşaviri de ödül törenie katılarak ödül alan Türk şirketlerini kutlamıştır.