alt

6. TKG programına Özbekistan'dan katılan  OYBEK KURBANOV (sağda)  ve 15. TKG üyesi MARUF KURBANOV (solda)  16. İnşaat-UzBuild 2015 Fuarına katılarak,  Özbekistan genelinde temsilcisi oldukları  elektrik malzemeleri üreticisi Erke Plastik'in ürünlerini tanıtmak üzere stant kurdular.

alt

TOBB tarafından Nisan 2007'de Ankara ve İstanbul illerinde düzenlenen 6. türkçe Konuşan girşimciler programına Özbekistan'dan katılan OYBEK KURBANOV  (sağda)   SAMITOL Grup şirketleri başkanıdır.

6. TKG üyesi OYBEK KURBANOV  inşaat malzemesi, kuruyemiş, deri ve hediyelik eşya dış ticareti ve turiz msektöründe faaliyet gösteriyor. Ayrıca inşaat ve taahhüt işleri üstlenmektedir. Şirketi   Devlet tarafından ihale edilen başkent Taşkent ve diğer şehirlerde şehir içi aydınlatma projeleri ve yapımını üstlenmiş bulunmaktadır.  

alt

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Eylül 2012'de Ankara, İstanbul, Malatya ve Gaziantep illerinde düzenlenen 15. TKG programına Özbekistan temsilcisi olarak katılan MARIFJON KURBONOV (solda)  PVC, plastik boru ve fiting sektöründe Özbekistan genelinde toptan ticaret yapan, bayilerine   ürün dağıtımı yapan şirketin sahibidir. Çeşitli Türk marklarının temsilciliğini yapmaktadır. 24-27 Şubat 2015 tarihleri arasında Özbekistan'ın başkenti Taşkent şehrinde International Business Center'da düzenlenen UzBuild 2015 Fuarı " ITE Uzbekistan” Uluslararası Fuar şirketi tarafından  200 yılından itibaren  düzenlenmektedir.

Taşkent Uzexpocenter” Fuar Merkezi’nde  her sene düzenlenmekte olan UzBuild Fuarı  çeşitli bölümlerden oluşmaktadır. “Yapı Malzemeleri”, “Mimari ve dekoratif ışık”, “Elektrik”, “Pencereler”, “Kapılar”, “Seramik ve taş” ve “Buildtech” gibi birbirini tamamlayan bölümlerden oluşan bir çekim merkezi oluşturmaktadır. Fuar kapsmaıbnda inşaat malzemesi üreticisi yüzlerce firma temsilcisi biraraya gelmekte ve ikili iş göüşmeleri yapılmaktadır.

UzBuild 2015 Yapı Fuarı hakkıdna ayrıntılı bilgilere ulaşamak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

Bu Fuarlara paralel olarak aynı Merkez’de 4. “Aqua-Therm Tashkent-2015” Isıtma, Soğutma ve Havalandırma Fuarı da düzenlenmektedir.

Bu yılki fuarlara aralarında Avusturya, Beyaz Rusya, Almanya, Danimarka, İran, İtalya, Kazakistan, Çin, Kore, Birleşik Arap Emirlikleri, Polonya, Rusya, ABD, Türkiye, Ukrayna, Özbekistan, Finlandiya, Fransa, İsviçre gibi dünyanın 20 ülkesinden 164 şirket stant kurarak  katılmaktadır. Fuarda yabancı üretici firmaların  payı % 75 oranında olurkan yerli şirketlerin payı % 25 oranındadır.

24.02.2015 - 27.02.2015 tarihleri arasında Özbekistan, Taşkent, ilinde gerçekleştirilecek olan Aqua-Therm Tashkent Taşkent - International Exhibition for Heating, Ventilation, Air-Conditioning, Water Supply, Sanitary, Environmental Technology, Swimming Pool and Renewable Energies Fuarı, bir b2b iş etkinliğidir. Firmaların yüzyüze görüşebileceği ikili iş görüşmeleri düzenlenmektedir. 

ITE Uzbekistan tarafından organize edilen Aqua-Therm Tashkent Fuarı Isıtma, Soğutma ve Havalandırma sektörlerindeki uluslararası katılımcı ve ziyaretçileri bir araya getirmeyi hedeflemektedir.

Aqua Therm Taşkent Fuarı hakkında detaylı bilgilere bu linkten ulaşmak mümkündür.