alt
 
Makedonya TKG grubu üyeleri TOBB başkanı ile  18 Şubat 2015 Çarşamba günü Üsküp'te öğle yemeğinde biraraya geldi.
10. TKG üyesi İDRİS DERVİŞ (sağ başta), 17. TKG üyesi TANER DEMİRCİ (sağdan 2.)  9. TKG üyesi ERDOGAN DZELADIN (soldan 4.) ve 1. TKG üyesi KEMAL NAZIM (soldan 5.)  TOBB  Başkanı M. RİFAT HİSARCIKLIOĞLU'na Üsküp köftesi ikram etti.
alt
 
9. TKG  üyesi ERDOAN DZELADIN (soldan 2.) ve 1. TKG programı katılımcısı KEMAL NAZIM (soldan 3.)  ve 17. TKG üyesi TANER DEMİRCİ (sağ başta) Makedonya Ekonomi Odasında düzenlenen toplantıya katılarak TOBB Başkanı ile görüştüler. 
 
MATÜSİTEB Genel Sekreteri ve MATİB Başkanı 1. Türkçe Konuşan Girişimciler programı Makedonya temsilcisi  KEMAL NAZIM, TOBB) Başkanı beraberindeki heyet ile yakında ilgilendi ve Üsküp programını verimli geçmesi için özel çaba gösterdi. Makedonya Türk Sivil Toplum Teşkilatları Birliği MATÜSİTEB'in facebook sayfasında yayınlanmakta olan  fotoğraflara bu linkten ulaşmak mümkündür.
 
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. RİFAT HİSARCIKLIOĞLU, Makedonya’da düzenlenen Balkan Odalar Birliği (ABC) Genel Kurulu’na katıldı.​

Balkan Odalar Birliği (ABC) 2015 Yılı I. Genel Kurulu, dönem başkanlığı görevini yürüten Makedonya Ekonomi Odası'nın evsahipliğinde, üye Balkan ülkelerinin oda başkanları ve temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Hisarcıklıoğlu, ABC Genel Kurul'unda yaptığı konuşmada, Dönem Başkanlığını yürüttüğü B20 hakkında bilgiler verdi. Öncelikle süreci özetleyen Hisarcıklıoğlu, KOBİ'ler ve girişimcilik konusunun ilk kez gündeme getirilmesini sağladıklarını vurguladı. 

TOBB web sayfasında yayaınlanmakta olan Balkan Odalar Biriği (ABC) genel kurulu ile ilgili detaylara ve farklı fotoğraflara ulaşmak için bu inkin ziyaret edilmesi yeterli olacaktır. 

alt

10. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Makedonya temsilcisi olarak katılan İDRİS DERVİŞ (sağda) TOBB Başkanının üsküp programını yakından izledi ve aktif olarak  katıldı.

Genel kurul sonrasında,  Makedonya Başbakan Yardımcısı Zoran Stavrevski'nin de katılımı ile Makedonya Ekonomi Odası'nın 93. Kuruluş Yıldönümü kapsamında bir etkinlik gerçekleştirildi.

alt

Burada, Türkiye ile Makedonya arasında, ticaret hacmini arttırmak ve ikili ilişkileri geliştirmek etmek amacıyla, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve Makedonya Ekonomi Odası Başkanı Branko Azeski tarafından "Türkiye-Makedonya Çalışma Komitesi Anlaşması'' imzalandı.

Yeni Balkan Gazetesinde yayınlanan Çalışma Komitesi haberine ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, toplantıdan  sonra TKG üyeleri ve Türk işadamlarının Üsküp'ün meşhur Destan Kebapçısında köfte ikramı davetini kabul etti.

Makedonya TKG grubu üyelerine Başkanımızla yakından ilgilendikleir için teşekkür ederiz.