alt

15. TKG programına Kazakistan'dan katılan  RAFAEL MİKHRALİ (sağda) Çimkent'te bulunduğu sırada 13. Türkçe Konuşan Girişimciler  grubu üyesi YERKİNJAN KURAKBAYEV 'ı iş yerinde ziyaret etti.

TOBB  tarafından düzenlenen 13. TKG programına Kazakistan'dan katılan YERKİNJAN KURAKBAYEV boya sektöründe toptan ve perakende ticaret yapan şirketin üst düzey yöneticisidir. KAZKA Derneği üyesidir. 

alt

YERKİNJAN KURAKBAYEV  (solda) 13. TKG programı nedeniyle Ankara'da bulunduğu sırada OSTİM toplantısında tanışmış olduğu BEKOTAŞ adlı boya üreticisi firma ile yaptıkları görüşmelerde anlaşmaya vararak  Kazakistan pazarı için birlikte çalışmaya başlamışlardı.

Aradan geçen üç 3 yıldan  sonra bu işbirliği gelişerek, Kazakistan'da ortak bir boya fabrikası kurulması gündeme gelmiştir. 14 Aralık'ta kurulacak tesisin ekipmanın bir bölümü Kazakistan Çimkent' e ulaşmış bulunmaktadır. 1-2 ay içinde tesisin tamamlanması ve üretimi başlaması beklenmektedir.

13. TKG üyesi YERKİNJAN  KURAKBAYEV arkadaşımıza  geliştirmiş olduğu boya üretimi  projesinde başarılar diiyoruz.

15. TKG üyesi RAFAEL MİKHRALİ   Çimkent Büyükşehir Belediye BaşkaN Yardımcısını ziyaret etmek üzere Kazakistan'ın  Çimkent şehrinde buklunduğu sırda 13. TKG programı katılımcısı YERKİNJAN  KURAKBAYEV'i de ziyaret etmiştir. TKG programı ile ilgii zlenimlerini e değerldnirmelrini aylaşan arkdaşlaraımız TKG portakındaki habereri birlikte inceleyerek üyesi olmakta memenuniyet duyduklaraı  büyük TKG Ailesine sevgi ve selamlarını iletmişlerdir.

RAFAEL MİKHRALİ Ahıska Türküdür. Ailesi ile birlikte  2 yıl  önce Antalya'ya yerleşmiştir. Nakliye ve genel ticaret, ihracat konularında faaliyet gösteren şirket sahibidir. Birkaç ay önce Lİve Hastanesi ile işbirliği yaparak,  hasta danışmanlığı hzimetleri vermek üzere sağlık sektörüne de adım atmış bulunmktadır. Arkadaşımıza  yeni işinde başarılar diliyoruz.