alt

4. TKG prgramı heyet başkanı ve Prizren Esnaf Derneği Başkanı ŞARIK CİBO (ortada)  dernek üyeleri için proje tanıtım toplantısı düzenledi.

16 Şubat 2015 Pazartesi günü akşamı saat 20:00'da Esnaf Derneği'nde USAID'in desteklediği "Özel Sektörleri Güçlendirme Projesinin tanıtım toplantısı gerçekleşmiştir. Konunun uzmanlarından RDA'dan Qazim Pirana  proje hakkıdn adetaylı bilgi vermiş ve tanıtım sunuşunu yapmıştır. Projeyle ilgilenen herkesin davetli olduğu tanıtım toplantısıs başarıyla gerçekleşmiştir.

alt

Katılımcılar USAID tarafındna hibe olarak verilecek destekleirn açıklandığı sunumu ilgiyle izlediler ve uygulama detayları hakkında bilgi aldılar.alt

 

USAID  tarafından KOSOVA için ÖzelSektörü Güçlendirme projesi hazırlanmıştır.  Qazim Pirana'nın tanıtımını yaptığı USAID “Özel Sektörleri Güçlendirme” Projesi, Ahşap İşlemeciliği, Tekstil, Yenilenebilir Enerji, Bilişim Teknolojisi ve Turizm  sektörleri kapsamaktadır. 

Dernek üyeleri için düznelenen bilgilendirme toplantısında  Projenin 5 yıl süreli ıolduğu açıklanmıştır.  Verilecek toplam hibe tutarının 10 milyon doları bulması hedeflenmektedir. yapılan açıklamalarda;  Proje başına 5000 ile 75000 REURO arasında hibe verileceği, projenin amacının ise istihdamı ve üretimi arttırmak olduğu belirtilmiştir. Projeye son başvuru tarihi 31 Mayıs 2015 olarak belirtilmiştir. Başvuru formu ve daha fazla bilgi için aşağıdaki web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

alt

TOBB tarafından düzenlenen 4. Türkçe Konuşan Girişimciler programında heyet başkanlığını üstlenen ŞARIK CİBO (ortada) , iş elbiseleri ticareti,  inşaat sektöründe  faaliyet göstermektedir. Asma tavan, bina iç dekorasyonu ve ,dış cephe kaplamaları ve dekorasyonları,  profil imalatları, UD,CD,UV alçpan,dış fasadalar işleri de yapmaktadır.  Aytrıca PROTEX  adlı şirketi ile, Arnavutluk'ta  iş elbiseleri ve iş ayakkabıları üreten İtalyan kökenli Cofra şirketinin  Kosova  bayisi olarak çalışmaktadır.  

Prziren Esnaf Derneği yönetimi üyelerinin  kapasitelerini geliştirmek için eğiitm faaliyetlerine ve proje tanıtım toplantılarına önem vermektedir. Balkan ülkelerinin içinde bulunduğu ekonomik krizi aşabilmek için özellikle uluslararası kurumlar tarafından önerilen hibe ve destekleri tanıtan programların dernek üyelerinin bilgisine sunmak için toplantılar düzenlenmesine öncelik verilmektedir.

alt

Bu kapsamda ESNAF Derneğinin başlatmış olduğu Mesleki Eğitim Projesi çerçevesinde uzmanlar 6 Şubat 2015 tarihinde genç katılımcılarla dernek salonunda bir araya geldi.  Prizren'de  yaşayan genç nüfusun meslek sahibi olabilmesi için mesleki eğitim fırsatlarının tanıtıldığı toplantıya gençlerin ilgisi yoğu oldu. Mesleki Eğitim uzmanı tarafından yapılan sunumda projenin detayları hakkında bilgi verildi. 

Gençlerle yapılan mülakatta, eğitim almak istedikleri alanlar tespit edilerek, katılımcılara projeyle ilgili geniş bilgi verildi. 2015 yılı boyunca devam edecek olan Mesleki Eğitim Projesine başvurular sürecektir.

ESNAF prizren İşadamları ve Esnaflar derneği'ni faaliyetleri hakkıdna ayrıntılı bilgiye ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.