alt

12. TKG üyesi MUKHAMED ALİ SULAYMANOV'un (solda), kurucusu  ve yöneticisi olduğu INBI Center (İnterntional Business & Investment Development Center) Türkiye-Ukrayna İş Adamları ve Yatırırmcılar Kırım İşbirliği Platformuna ev sahipliği yaptı.

Ukrayna’ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti’nin başkenti Akmescit’te Türk – Ukrayna İş Adamları ve Yatırımcılar Toplantısı yapıldı. Toplantıya katılan  25 Türk girişimci ve 200 Ukraynalı işadamı birlikte iş yapabilmenin  olanaklarını araştırdı.

Toplantı “İnbisentr” Uluslararası İş Geliştirme ve Yatırım Projeleri Merkezi, Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ve Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu işbirliği ile 4 Şubat 2014 tarihinde  düzenlendi. 
alt
 

Uluslararası İş Geliştirme ve Yatırım Projeleri Merkezi Başkanı MUKHAMED ALİ SULAYMANOV  (ön sırada, soldan 2.) yaptığı açıklamada “Bu forumun esas maksadı – küçük ve orta ölçekli iş adamlarını müzakere masalarına oturtmak ve ortak yatırım projelerini oluşturmaktır." dedi. 

Kırım Başbakan Yardımcısı Rüstem Temirgaliyev, toplantıda yaptığı açıklamada 2013 yılının ilk yarısında Kırım’dan Türkiye’ye 28 milyon dolar tutarında ihracat yapıldığını bildirdi. İhracatın önemli kısmını kimyasal maddeler ve tahılın oluşturduğunu, Türkiye’den ise Kırım’a 59 milyon dolarlık ihracat olduğunu, en önemli ihraç kalemlerini ise sebze ve kuruyemişler oluşturduğunu açıkaldı.
 

Türkiye-Ukrayna İş Adamları ve Yatrımcıları Kırım İşbirliği Platformu’nda konuşmaların ardından farklı sektörlerde düzenlenen  ikili iş görüşmeleri verimli geçti ve başarılı oldu. Ukrayna ve Kırım’dan foruma katılan yaklaşık ikiyüz  işadamla Türkiye'den toplantıya katılan yirmibeş  yatırımcı ile  bir araya geldi.

alt

12. TKG üyesi MUKHAMED ALİ SULAYMANOV   Alüminyum doğrama ve alüminyum dış cephe sistemleri, prefabrik iç ve dış sıhhi tesisat, şehir su  ve kanalizasyon şebekesi işleri yapan şirket sahibidir. 

MUKHAMED ALİ SULEYMANOV'un Kırım İşbirliği Platformu konusunda yaptığı açıklamaların  video görüntülerine ulaşamak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

alt

12. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Ukrayna'nın Kırım Özerk Bölgesinden katılan  MUKHAMED ALİ SULAYMANOV  (sağda) iki yıl önce 14-16  Ekim 2012 tarihlerinde  Kırım'ın başkenti Simferoplol kentinde 14 Ekim 2012 tarihlerinde düzenlenen Türkiye-Ukrayna İş Forumu Kırım İşbirliği Platformuna da ev sahipliği yapmıştır.

Ukrayna Haber sitesinde yayınlanmakta olan haberin detaylarına bu linkten erişim mümkündür.

KASİF  (Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu) ve Kırımda bulunan Uluslararası Yatırım ve Ticaret Merkezi  (INBI CENTER) işbirliğiyle düzenlenen ve Kırımın Simferopol şehrinde 2 gün süren ‘Türkiye-Ukrayna İş Forumu Kırım İşbirliği Platformu’na Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden katılan işadamları Kırımlı işadamlarıyla bir araya gelerek ikili iş görüşmeleri yaptı.

KASİF'in web sayfasındaki farklı fotoğraflara ve haberin ayrıntılarına ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir.