alt

15. TKG programına Kırgızistan'dan katılan ERKİNBEK DJOROEV  (soldan 3.) başkanlık görevini üstlendiği Türkiye Mezunları Egemendik Derneği'nin  üyeleri ile birlikte  çeşitli sosyal sorumuluk projeleri gerçekleştirmektedir. 17. TKG programı katılımcısı NURLAN SULAIMANOV (sağdan 2.) Egemendik Derneğinin faaliyetlerine gönüllü olarak  destek olmaktadır.

Türkiye'de üniversite eğitimi yapan Kırgız öğrenciler mezun olunca ülkelerine döndüler  ve Türkiye Mezunları Egemendik Derneği'ni kurdular. 

alt

16. TKG üyesi MİRBEK OKENOV  (soldan 2) Egemendik Derneğinde Genel Sekreter olarak görev yapmakta ve sosyal sorumluluk projelerinin başarıyla gerçekleşmesi için çaba göstermektedir..  

alt

Türkiye üniversitelerinden mezun olan Kırgız gençlerin 2009 yılında kurdukları Egemendik Derneği'nin başkent Bişkek'teki yeni genel merkezinin açılışını  29 Eylül 2014 tarihinde T.C. Büyükelçisi METİN  KILIÇ (solda) ile Dernek Başkanı ERKİNBEK DJOROEV (sağda)  ile   birlikte yaptı.

T.C. Büyükelçiliğinin web sayfasında yayaınlanmakta olan EGEMENDİK Derneği merkez binasının açılış töreni fotoğrafları albümüne bu linkten ulaşmak mümkündür.

alt

2009 yılından bu yana gerek Türkiye üniversitelerinden mezun olan gençler arasında dayanışmayı arttırmak, gerekse Kırgızistan'ın siyasal, ekonomik ve sosyal yapısının demokratik ilkelere ve serbest piyasa ekonomisine uyum sağlamasına yönelik tavsiyelerde bulunmayı amaçlayan dernek, toplumsal falaiyetlerde bulunmakta ve toplumsal fayda sağlayan sosya sorumluluk projelerinde görev üstlenmektedir.

Türkiye Mezunları Egemendik Derneğinin faaliyetlerine ilişkin farklı fotoğraflara ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir. 

alt

EGEMENDİK Derneği yönetimi kimsesiz çocukları destekleme çalışmalarını öncelikli hedefeleri arasında görmektedir.

alt

15. TKG programı üyesi ve Egemendik Derneği Başkanı  ERKİNBEK  DJOROEV  (sağdan 3.) Türkiye'den  iş yapmak üzere Kırgızistan'a giden işadamlaraına yerel koşullar hakkında gönüllü olarak yardımcı olmakta ve destek vermektedir.