24 Haziran 2010 Perşembe günü Yurtdışı Türklerden sorumlu Başbakan Yardımcılığını ziyaret eden MECBURE EFRAHİMOVA , Balkan ülkeleri konusunda görev yapan  Başbakanlık Müşaviri  Birol DOK ve diğer yetkililerle görüştü.

Bulgaristan'da yaşayan Osmanlı Türklerin sorunlarını aktaran Mecbure Efraimova, özel olarak Ruscuk bölgesindeki Türkçe eğitmi konusundaki sorunları gündeme getirdi. 

alt

15. TKG programına Bulgaristan temsilcisi olarak katılan MECBURE EFRAHİMOVA , TİKA (Başbakanlık Türk  İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı) ziyareti sırasında Güneş Türkiye ile İlişkiler Derneği'nin faaliyetlerinde kullanılmak üzere Türkçe kitap talebini yetkililere iletti. 

Ayrıca,  radyo yayıncılığı konusunda da teknik destek talep etti. TİKA  Eğitim Daire Başkanı Mehmet YILMAZ ve Balkan Ülkeleri Uzmanı Nermin  BAŞTEMUR ile görüşen Mecbure Efrahimova, Ankara'dan olumlu izlenimlerle ayrıldı.          

alt

TİKA Uzmanı Nermin Baştemur sağdan 2.) ve Mecbure Efrahimova  (soldan 2.) TİKA ziyareti anısını bu fotoğrafla  belgelediler.

alt

Ankara'da  TKG Ailesinin konuğu olarak Kent Otelde konaklayan  MECBURE EFRAHİMOVA (sağda) Güneş Türkiye ile İlşkiler Derneğinin kurucu başkanı olarak Bulgaristan'da RUSÇUK bölgesinde yaşayan Türklerin varlığının güçlendirilmesi ve ana dillerinin korunması için çok özel çabalar göstermektedir.