alt

TOBB tarafından düzenlenen 8 Türkçe Konuşan Girişimciler Programına Afgfnistan'dan katılan FERİDUN İLHAM (FARİDUN İLHAM AMANULLAH),  Afganistan Devlet Başkanlığı Özel Kaleminde idareci olarak görev üstlendi.

Üniversite öğrenimini Türkiye'de  Afyon Kocatepe Üniversitesinde yapan değerli arkadaşımız 8. TKG üyesi FERİDUN İLHAM'ı kutluyor ve başarılar diliyoruz. 

alt

8.TKG grubu üyesi FARİDUN İLHAM AMANULLAH'ı (soldan 4. kaftanlı) yeni görevi nedeniyle kutlmak ve başarılar dilemek  amacıyla çok sayıda kişi, dernek ve gruplar  ziyaret etmektedir.

FERİDUN İLHAM'ın da kurucusu ve aktif destekçisi olduğu Aydın Affgan Kültür Derneği üyelerinin tebrik  ziyaretine katılan heyet üyeleri arasında 10. TKG üyesi JAMSHİD SAEEDİ (önde)  16. TKG üyesi   MOHAMMAD HASHİM JURAQOL BAYQARA  (sağdan 2.)  12. TKG üyesi ENAYATULLAH M. KARİM ZARE (arka sırada solda)   ve 14. TKG üyesi  MOHAMMAD DAUOD QAYUMİ   (arkada, ortada) yer aldı.

alt

Özbek asıllı olan FARİDUN İLHAM AMANULLAH, (solda) son 6-7 yılır tüm hayatını Afganistan'ın geleceğinin yeniden inşaası çalışmalarına adamış  ve  ticarai işlerini otaklaraına devrederek, aktif siyasetin içinde yer almıştır.  Afganistan'ın özbek asıllı liderlerinden General  ABDÜL REŞİD DOSTUM (sağda) ile birlkte hareket etmiş, siyasi mücadelesini gönülden desteklemiştir. 

ABDÜL REŞİD DOSTUM  Nisan 2014'te yapılan seçimlerinde Devlet Başkanlığını kazanan  eski maliye bakanı EŞREF GANİ AHMADZAİ  yanında yer almış ve Devlet Başkanı Yardımcısı görevi üstlenmiştir.  

8. TKG üyesi FARİDUN İLHAM AMANULLAH'ın Afganistan Devlet Başkanlığı  özel ofisinde göreve atanması nedeniyle yapılan kutlama ziyetlerine ait fotoğraflara arkadaşımızın facebook sayfasından ulaşmak mümkündür. 

alt

Afganistan'daki seçimler hakkında bilgi ve değerlendirmelere ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir.  

Afganistan Devlet Başkanlığı seçimleri konusundaki detaylara bu linkten de ulaşmak mümkündür.