Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB)  tarafından desteklenen ve Kocaeli Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL-TÜRK) tarafından yürütülen "Girişimcilik Kursu 2014: Bulgaristan" projesi 24 Aralık 2014 Çarşamba günü Kocaeli ilinde  başladı.

alt
 
12. TKG programına Bulgaristan'da katılan NEDİM AKÇA (soldan 2.) Kocaeli(/İzmit'e  Baltürk tarafından düzenlenen ve Yurtdışı türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından desteklenen "Girişimcilik Kursu 2014 : Bulgaristan" projesine katılmaktan memnun oldu ve Girşimciik kursunun çok yararlı olduğunu ifade etti. 
 
TOBB tarafından Ankara, Karaman,  Konya ve İstanbul illerinde düzenlenen  12. Türkçe Konuşan Girşimciler Programı katılımcısı NEDİM AKÇA, turizm, tercüme, danışmanlık ve hukuk alanlarında faaliyet gösteren şirket sahibidir. Kırcaali Bölgesel Bulgar Türk İşadamları Derneği üyesidir.
 
alt
 

TOBB tarafından düzenlenen 16. TKG programına Bulgaristan'ın başkenti Sofya'dan katılan MYUMYUN SALİ MYUMYUN (MÜMÜN MÜMÜN) 'de  Kocaeli iinde düzenlenen    Girşimcilik kursuna katıldı.                                         

Spor giyim kıyafetleri üretimi, ithalat ve ihracat, özel mağazalar zinciri, kumaş ticareti, spor tesisleri ve restoranlar işleten şirket sahibi olan 16. TKG üyesi MYUMYUN SALİ MYUMYUN  Türk Bulgar Ticaret ve Sanayi Odası üyesidir. 
alt
 
Girişimcilik Kursu  kapsamında düzenlenen sosyal programlarda konuk girişimciler Derince sahilinde bulunan Harikalar Parkını ziyaret etti.  16. TKG üyesi MYUMYUN SALİ MYUMYUN parkta sergilenen hayvan heykellerini yakından inceledi.
alt
 
Bulgaristan’ın farklı bölgelerinden 28 küçük ölçekli girişimci ve girişimci adayı ile Türkiye Bursları kapsamında öğrenim gören 4 Türkiye Burslusu öğrencinin katıldığı Girşimcilik Kursunda  24-30 Aralık tarihleri arasında bir hafta süreyle   çeşitli sunumlar yapıldı. Ticaret ve Sanayi Odaları tarafından katılımcılara bilgi verildi.
 
Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BALTÜRK)  ile   Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı  tarafından birlikte yürütülen “Girişimcilik Kursu 2014: Bulgaristan” projesine ait fotoğraflara ve ayrıntılı bilgilere bu linkten ulaşmak mümkündür.
 
Proje kapsamında, katılımcılara  temel girişimcilik eğitimleri ve rol model oluşturabilecek işletme ziyaretlerini içeren uygulamalı bir eğitim programı sunulmaktadır.
 
Eğitimlerde KOSGEB'in girişimcilik programı yanında Bulgaristan ve AB destekleri konusuna da yer veriliyor. Proje, katılımcıların Bulgaristan'da yeni iş yeri kurmaları ve var olan iş yerlerini geliştirmeleri konusunda onlara yol göstermeyi amaçlamaktadır.
alt
 
12. TKG üyesi NEDİM AKCHA  (soldan  4.) YTB tarafıdnan destekelenen ve Balkan Türkleri Derneği tarafından düzenelenen programın kapsamından memenun kaldı
 
YTB tarafından desteklenen "Girişimcilik Kursu 2014: Bulgaristan" projesi konusunda ayrıntılı bilghilere ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.