alt

5. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına Afganistan temsilcisi olarak katılan ZARİF RAHMETOĞLU (sağda)  Ankara'da üniversitede öğrenci olan ROKSHANA'ya akülü tekerlekli sandalye  hediye etti.

alt

Ankara'da Atatürk Öğrenci Yurdunda kalan Afganistanlı kız öğrenci ROKSHANA'ya akülü tekerelekli sandalyesinin teslim edilmesi  nedeniyle Yurt Müdürü 5. TKG üyesi ZARİF RAHMETOĞLU'nu  (soldan 3.) ve diğer misafirleri makam odasında konuk etti.

alt

TOBB tarafından düzenlenen 5. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Afganistan'da katılan  ZARİF RAHMETOĞLU (sağda)  akülü sandalyenin teslim töreninde duygulu anlar yaşadı. 

5. TKG üyesi ZARİF RAHMETOĞLU,  inşaat sektöründe faaliyet gösteren, Afganistan'da büyük inşaat ihalaleri üstlenen HUMA Grup şirketlerinin sahibidir. Ayrıca inşaat malzemeleri üretimi ve ilaç ticareti yapmaktadır. Hastane inşaatı ve donanaımı konusund ada başarı projelere imza atmıştır. Afgan Yatırım Destekleme Kurumu Üyesidir. 

Aydın Afgan Derneği'nin kurucusu ve yöneticilerinden olan ZARİF RAHMETOĞLU, 5. TKG programında sonra Ankara'da şirket kurmuş, konut ve ofis binaları satın alarak önemli yatırımlar yapmıştır.

alt

5. TKG üyesi ZARİF RAHMETOĞLU (solda) 27 Ocak 2014 tarihinde Afganistan'ın Ankara Büyükelçiiğinde görevli Ticaret Ataşesi EKREM ZEKİ ile birlikte TOBB'u ziyaret ettderek, Dış Ekonomik İlişkiler Genel Sekreter Yardımcısıs ALİ EMRE YURDAKUL ile görüştü.

Bu görüşmede iki ülke arasındaki ticaret miktarının  yükseltilmesi ve ticaretin kolaylaştırılması konularının değerlendirildiği,  görüşlerin ve önerilerin  paylaşıldığı toplantı çok yararlı oldu.