alt
 
1. TKG programına Makedonya'dan katlan KEMAL NAZIM (sağdan 3.) Makedonya Türk Sivil Toplum  Teşkilatlar Birliği (MATÜSİTEB) Genel Sekreteri olarak, T.C. Başbakanı ve Bakanlarının da katıldığı Türkçe Eğitim Bayramı Kutlamalarının organizasyonuda görev üstlendi.
 
Makedonya'da Türkçe Eğitim Bayramı Kutlandı
 
Makedonya'da Türk toplumunun resmi bayramı 21 Aralık Türkçe Eğitim Bayramı başkent Üsküp'te düzenlenen programla kutlandı. Makedonya Türk toplumu, 21 Aralık 1944'te, Osmanlı'dan sonra yeniden kendi dillerinde eğitim hakkı kazandı. Bu tarih, 15 Şubat 2007 yılında yapılan yasal düzenleme ile Makedonya Türklerinin resmi bayramı olarak kutlanıyor.
 
Türkiye'nin Üsküp Büyükelçiliği, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Yunus Emre Enstitüsü ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığının desteği ile  Makedonya Türk Sivil Teşkilatlar Birliği (MATÜSİTEB) tarafından düzenlenen program kapsamında "Dünden Yarına Makedonya'da Türkçe Eğitim" konulu konferans da organize edildi.
 
Anadolu Ajansı  sitesinde yayınlanmakta olan haberin detaylarına bu linki ziyaret ederek ulaşmak mümkündür.
 
Yeni Balkan Gazetesinde yayınlanmakta olan habere ve farklı fotoğraflara ulaşmak için  bu linkin ziyret edilmesi önerilmektedir. 
 
alt
 
MATİB Başkanı ve MATUSETİB Genel Sekreteri görevlerini üstlenen 1. TKG programı  katılımcısı KEMAL NAZIM (soldan 2.) T.C. Başbakanını karşılayan ev sahipleri  arasında yer aldı. 
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki temasları kapsamında, 2007 yılından beri kutlanan "Türkçe Eğitim Bayramı" etkinliğine katıldı. 
alt
 
T.C. Başbakanı Ahmet Davutoğlu, beraberindeki Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve  Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile birlikte Türkçe Eğiitm bayramı nedeniyle  22 Aralık 2014 Pazartesi  günü Üsküpe geldi. 23 Aralık salı sabahı  iş adamları ile görüştükten sonra, Makedonya  Başbakan Nikola Gruevski ve  Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge İvanov’i ziyaret eden Ahmet Davutoğlu,  Türkçe Eğitim Bayramı nedeniyle MATUSITEB tarafından  Aleksandar Palace Otelinde verilen resepsiyona katıldı.

Üsküp'teki Aleksandar Palace Otelinde düzenlenen etkinliğe, Davutoğlu'nun yanı sıra Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov, Başbakan Nikola Gruevski, Kosova, Türkiye ve Makedonya'dan bakanlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve davetliler katıldı.

Bu haberin detaylarına Haber7com sitesinden ulaşmak mümkündür.
 
alt
 
1. TKG programı katılımcısı,  MATİB Başkanı ve MATÜSİTEB Genel Sekreteri KEMAL NAZIM (karşı sırada soldan 2.) konuklarla yakıdan ilgilendi.  
 
Makedonya  Cumhurbaşkanı, Başbakanı, bakanlar ve milletvekillerinin yanısıra 1200 davetlinin katılıldığı Türkçe Eğitim Bayramı kutlamalarının organizasyonu MATÜSITEB tarafindan gerçekleştirildi. 
 
Makedonya Türk Sivil Teşkilatlar Birliği (MATÜSİTEB)   faaliyetleri hakkında bilgi almak için  Birliğin web sayfasınına ait olan bu linkin ziyaret edilmeis yeterli olacaktır.  Makedonya Türk İşadamları Birliği (MATİB)'in web sayfasına ise bu linkten ulaşmak mümkündür.