alt

17. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına Kazakistan Almaty'den katılan DARKHAN BİTİMSHİNOV  (solda) Ankara'da yeni yatırım projeleri  görüşmeleri  yaptı.

Medikal cihaz seköründe iş yapan bir arkaşının ileri teknoloji ürünler için bayilik görüşmelerine eşlik etmek üzere Ankara'ya gelen  17. TKG üyesi  DARKHAN BİTİMSHİNOV,  16 Aralık 2014 Salı günü TOBB'u ziyaret ederek, bilgi paylaşımında bulundu. 

alt

17. TKG üyesi  DARKHAN BİTİMSHİNOV (sağda), Kazakistan'da üretien zemin  boyalarının büyük ihalalelerde  daha geniş bir pazar  payına sahip olduğunu dikate alarak  boya üretmek üzere yeni bir girişim başlattı.  

5 ortaklı yeni bir şirket kuran   DARKHAN BİTİMSHİNOV, halen boya malzemesi satın almakta olduğu İzmirli bir firma ile Kazakistan'da ortak yatrırm yapma üzere anlaşmaya vardı.  Yatırım proframı ana maddenin ve yarı mamul malzeme k Türkiye'den temin edilmesi esasına göre planlanmaktadır. Kazakistan'da kurulacak yeni tesiste Türkiye'de gelen yarı mamul ürün işlemden geçirilerek faraklı nitelik ve renklerde  çeşitli boyaların elde edilmesi edeflenmektedir.

Kazakistan'da Devletin sanayileşmeye çok önem verdiğini ve ihalelerde yerli malı ürün istediğini belirten 17. TKG programı kataılımcısı  DARKHAN BİTİMSHİNOV, özelikle son petrol krizinden sonra devletin  teşvikleri çok  geliştirdiğini, 20 milyon Dolarlık yatırım yapan şirketlere  3 yıl  sonra yatırım bedelinin  % 30'unun devlet tarafından geri ödeneceğini, ayrıca 8 yıl boyunca yatırımcının her türlü vergiden muaf tutulacağını  anlattı.    

alt

17. TKG programı üyesi DARKHAN BİTİMSHİNOV (solda) , Kazakistan'da elektrikli pano imalatı, standart olmayan metal ürünler imalatı yapan şirketin  ortağı ve üst düzey yöneticisidr. KATİAD –Kazakistan-Türkiye İşadamları Derneği üyesidir. Türkiye’den büyük ölçekli malzeme satın almaktadır.

Arkadaşımzıa çalışmalarında ve yeni yatırırmnd abaşarılar diliyoruz.

alt

Eylül 2012'de düzenlenen  15. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Kazakistan'dan katılan Ahıska Türkü   RAFAEL MİKHRALİ (solda)  "Sağlık Turizmi" alanında çalışmak üzere yola çıktı ve  yeni bağlantılar  araştırmak için İstanbul ve Ankara'da bir dizi görüşmeler yaptı.

Ankara'da  bulunan özel hastanelerden  hasta kabul koşulları hakında  bilgi alan RAFAEL MİKHRALİ,  TOBB ETÜ Hastanesi yönetimi ile işbirliği yapmak istemektedir. Ankara'da bulunduğu sırada,18 Aralık 2014 Perşembe günü TOBB'u da ziyaret ederek,  projelerini paylaşan arkadaşımıza başarılar diliyoruz.   

Başta Kazakistan olmak üzere Rusya ve komşu ülkelerden Türkiye'de tedavi olmak isteyen hastalara yardımcı olmak isteyen  RAFAEL MİKHRALİ , benzer konuda Kanada ile işbirliği yapmayı planlmakadır.        

Hastane yönetimi konusunda yüksek lisans eğitimi yapmayı da hedefleyen 15. TKG üyesi RAFAEL MİKHRALİ  arkadaşımıza çalışmak istediği bu sektörde kısa sürede hedelerine ulaşmasını diliyoruz. 

alt

15. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına Kazakistan'da katılan RAFAEL MİKHRALİ 'nin Ankara  ziyaretine ait fotoğraflarına arkadaşımızın facebook sayfasından ulaşmak mümkündür.