alt

T.C. Maliye Bakanı MEHMET ŞİMŞEK (solda), Almanya ziyareti kapsamında 17. TKG üyesi RECEP YILDIZ'ın (sağda) fabrikasını ziyaret etti.

TOBB'un ev sahipliğinde, 1-13 Mart 2014 tarihlerinde Ankara, istanbul, Bursa, Mersin ve Adana aillerinde düzenlenen 17. Türkçe Konuşan Girşimciler programına Almanya'nın Frankfurt kentinden katılan  RECEP YILDIZ çocuk denecek yaşta Diyarbakır'dan Almanya'ya işçi olarak gitmiştir. Bir yandan çalışırken, diğer yandan meslekki eğitimin önemini kavrayarak, CNC tezahları baş operatötörü olarak önemli bir  meslek edinmiştir.

17. TKG programında heyet başkanlığı görevini üstlenen RECEP YILDIZ, bugün otomobil ya sanayi, tıbbi cihazlar için parça üretimi, makine imalatı için aksam ve parça üretimi, metal işleme, ev aletleri, optik ve hassas parça üretimi yapan, makine sektöründe faaliyet gösteren  Yıldız CNC Drehtechnik şirketinin sahibi ve üst düzey yöneticisidir. Lahn-Dill Kreis Sanayi ve Ticaret Odası üyesidir.

T.C. Maliye Bakanı Mehmet  Şimşek, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) Frankfurt'ta düzenlediği bir toplantıya katıldı. Bakan Şimşek'e Türkiye'nin Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici de eşlik etti.

alt

Maliye Bakanını fabriksında ağırlaya 17. TKG üyesi RECEP YILDIZ (sağdan 2.) fabrikada gerçekleşe hassas üretim hakkında bilgi verdikten sonra, Almanya'daki Türklerin meslek sahibi olmaları ve Türkiye'ye teknoloji transferi konularında görüşleirni ifade etmiştir.

Londra’da yabancı yatırımcılarla görüştükten sonra 5 Aralık 2014 tarihinde geç saatlerde Frankfurt'a gelen Mehmet Şimşek, hızlandırılmış bir  program kapsamında çeşitli ziyaretler  gerçekleştirdi.

T.C. Maliye Bakanı Mehmet  Şimşek, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) Frankfurt'ta düzenlediği bir toplantıya katıldı. Bakan Şimşek'e Türkiye'nin Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici de eşlik etti.

Maliye Bakanının Almanya ziyaretinin detaylarına bu linkten ulaşmak mümkündür.  

alt

T.C. Maliye Bakanının Almanya ziyaretinin detaylarına bu linkten de erişmek mümkündür.