alt

TOBB tarafından düzenlenen 16. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına Kosova'dan katılan ELVİR GURGUSHKA (solda) İstanbul'da 10-14 Aralık 2014 tarihlerinde  gerçekleşen "16. Türk Dünyası Gençlik Günleri ve Kurultayı"na katıldı.

İstanbul'da 10-14 Aralık 2014 tarihlerinde Dünya Türk Gençleri Birliği’nin organizasyonuyla ve Azerbaycan Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı`nın desteğiyle 16. Türk Dünyası Gençlik Günleri ve Kurultayı gerçekleştirildi.

Kurultay çalışmalarına  Avrasa’yanın değişik 18 ülkesinden toplam 130 kişi katılmıştır. Milletvekillerinin, gençlik örgütleri önderlerinin, genç akademisyen, sanatçı, gazeteci ve işadamlarının katılımları ile zenginleşen Kurultay ie ilgili haberlere ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir.

Dünya Türk Gençleri Birliği Heyet Başkanları ile yapılacak istişare toplantısıyla başlayan 16. Kurultay Türk dünyasına Hizmet Ödülllerinin verilmesiyle devam etti. 4 gün süren kurultayda ele alınan  konuları  “Türk Dünyasının ekonomik gelişimi ve Türk Devletleri ve halkları arasında ticari perspektifler.”, “Türk Dünyası Gençliği: çağdaş örgütlenmeler ve genclik platformların ağlarının kurulmasının önemi.”, “Türk halklarının milli mücadelesi ve bölgesel çatışmaların etkileri olarak sıralamak mümkündür.

alt

16. TKG üyesi ELVİR GURGUSHKA (solda) Kurultayın ilk günü öğleden sonraki oturumlarında  gerçekeşen "Türk Dünyasının Ekonomik Gelişimi ve Türk Devletleri ve Halkları Arasında Ticari Perspektifler" konulu  panele ve ikili iş görüşmelerine  özel ilgi gösterdi ve Kuurltay çalışmalarına katılmaktan çok memnun oldu.

Kurultay kapsamında Temmuz 2014’te İstanbul  merkezli olarak kurulan Avrasya Genç İşadamları Derneği (AVGİD), ilk toplantısı da erçeklşti. AVGİD'in toplantısına 24 Avrasya ülkesinden yaklaşık 200 genç işadamı ve ticari alanda faaliyet gösteren kuruluş temsilcisi katıldı.  

alt

16. Türkçe Konuşan Girşimciler programına Kosova'dan katılan ELVİR GURGUSHKA  (solda) havalandırma, klima, soğutma, ısıtma, güneş enerjisi sitemleri kuran, sıhhi tesisat vb işler yapan şirket sahibidir. Türkiye'de çok sayıda firmanaı Kosova ve Arnavutluk temsilcisi  olarak Türkiye'de üretilen santral, iklimlendirme makineleri vb  ürünerin Balkanlarda gerçekleşen büyük projelerde kullanılması konusunda çok  özel bir gayret göstermektedir. 

alt

16. TKG programı katılımcısı ELVİR GURGUSHKA  (sağdan 2.)  farklı ülkelerden kurultaya katılan genç girişimcilerle konakladıkları Otelde de  görüşme ve bilgi paylaşımı yapma fırsatlarını değerlendirdi.  

ELVİR GRGUSHKA'nın  İstanbul çalışma ziyaretine ait fotoğraflara ulaşmak için arkadaşımızın facebook sayfasınını ziyaret edilmesi gerekmektedir.

Ünlü yazar Sunay Akın’ın Türk dünyası anekdotdları ile renk kattığı toplantıda Türk dünyasındaki işbirliği fırsatlarını ve iş hacmini artırmak üzere genç girişimcilere birlik çağrısı yapıldı.  

Toplantıda yapılan konuşmalarda Türk Cumhuriyetleri’nin toplam dış ticaretinde kendi aralarındaki payın sadece yüzde 2.6.olduğu belirtildi  ve bu rakamın artmasının önemi üzerinde duruldu. 

Toplantı ile ilgili Haber Türk sitesinde  yayınlanan detaylı habere bu linkten ulaşmak mümkündür.

Dünya İnşaat Dergisi'nde yayınlanan  AVGİD toplantısı haberine  bu linkten erişim sağlanmaktadır. 

Toplantıya Avrasa’yanın değişik 18 ülkesinden toplam 130 kişi katılmıştır. Milletvekillerinin, gençlik örgütleri önderlerinin, genç akademisyen, sanatçı, gazeteci ve işadamlarının katılımları ile zenginleşen Kurultay ie ilgili haberlere ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir. 

Dünya Türk Gençleri Birliği (DTGB) 1992 yılından bu yana Türk Dünyasının gençlik meseleleri üzerinde yürüttüğü çalışmalarına devam etmektedir. 18 ülkeden 36 türkdilli halkın 40-dan fazla organizasyonunu birleştiren DTGB bu güne kadar onlarca uluslararası konferans, seminer ve sergi duzenlemiştir.

DTGB'nin kurumsal web sayfasına ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.