alt

9. Türkçe Konuşan Girişimciler programına  Bulgaristan'da katılan Kırcaali Kadriye Latifova Müzikal Tiyatrosu Müdür Yardımcısı  SABİHA MESTAN (sağda)    Türkçe sahhnelecek olan "Boyacı" adlı  oyunun prömiyeri  için Kırcaali’ye gelen oyunun yazarı Tuncer Cücenoğlu'nun (solda) da yer aldığı basın toplantısı düzenlendi. 

9. TKG programına Bulgaristan'da kataıla SABİHA MESTAN,  Kırcaali kadriye Latifova  Tiyatro ve Müzik Merkezi Müdür Yardımcısı  olarak görev yapmaktadır.

Basın toplantısında söz alan ve açıklamalarda bulunan SABİHA MESTAN, "Türkiye Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nden görevlendirilen İstanbul Devlet Tiyatrosu’ndan rejisör Burak Karaman ve tasarımcı Behlüldane Tor’un iki aydır Kadriye Latifova Müzikal Tiyatrosu oyuncularıyla "Boyacı" adlı çatışma komedisi olan oyununun provalarını yaptıklarını "belirtti.

9. TKG üyesi  üyesi SABİHA MESTAN,  basın toplantısısnda yaptığı açıklamada  yazar Tuncer Cücenoğlu’nun "Çığ" adlı yununun da 2009 yılında Kırcaali Tiyatrosu’nda yönetmen Plamen Panev tarafından Bulgarca olarak sahneye konulduğunu hatırlartıı.  İki perdelik Türkçe oyunun, Bulgarca altyazısı olacağını belirtti. 

"Boyacı" adlı oyunun ilk gösterimi (Gala Programı) nedeniyle Kırcaali Haber sitesinde yayınlanan söyleşiye bu linki ziyaret ederek ulaşmak mümkündür.

Bulgaristan'da Türk varlığının güçlendirilmesi ve Türkçe'nin korunması için çok özel gayretler içinde olan SABİHA MESTAN arkadaşları ile birikte tiyato, drama, halk müziği, folklor vb alanlarda çeşitli faaliyetler düzenlemekte ve festivallere katılmaktadır.

Bulgaristan'a Türkçe bir oyunun sahnelenmesi için aylar öncesinden çalışmaya başalayan 9. TKG programı kataılımcısı SABİHA MESTAN, projeyi gerçekleştirebilmek iiçn Ankara'ay gelmiş, Devlet Tiyatolaraı genel Müdrü ve yöneticiler ile görüşmüştü. Bu konu TKG web sayfasınd yayınlanan haberimize bu inkten ulaşmak mümkündür.

Türk toplumunun moralini yükselten bu üstün çabaları nedeniyle 9. TKG üyesi değerli arkadaşımız SABİHA MESTAN'ı kutluyor ve başarılar diliyoruz.   

9. TKG üyesi SABİHA MESTAN tiyatro oyunun gösterisi içi bir davet iletmiştir: Davet mektubunu bilginize sunuyoruz: 

"04.12.2014 Perşembe saat 19.00 Filibe Halk Ordu Evi (DNA) salonunda Kırcaali Kadriye Latifova Müzikal Tiyatrosunun BOYACI adlı oyununa davet etmek onur duyarız. Oyunu sahneleyen ekip:Yazar: Tuncer CÜCENOĞLU, İstanbul Devlet Tiyatrosu sanatçıları konuk - yönetmen: Burak KARAMAN ve konuk - tasarımcı: Behlüldane TOR."

alt

4 Aralık 2014 Perşembe akşamı T.C.  Kırcaali  Başkonsolosluğunun desteğiyle, Kırcaali Kadriye Latifova Müzikal Tiyatrosu tarafındanTuncer Cücenoğlu’nun "Boyacı" isimli eseri Filibe Ordu Kulübü Salonunda sahnelenmiş ve yaklaşık 250 tiyatro sever tarafından büyük bir beğeniyle izlenmiştir.

alt

9. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı üyesi SABİHA MESTAN'dan TKG grubuna yeni  bir davet daha  var: 

"11 Aralık 2014  Perşembe günü,  Kırcaali Kadriye Latifova Müzikal Tiyatrosu tarafından Mestanlı Okuma evinde saat 18:00'de sahnelenecek olan "Boyacı" adlı komediye (Türkçe olarak sahnelenecektir) tüm vatandaşlarımız ve sanatseverler davetlidir. Giriş ücretsizdir."

SABİHA MESTAN'ın facebook sayfasından bu zorlu sürecin hikayeisni anlatan  fotoğraflara ulaşmak mümkündür.