alt

6. TKG programı heyet başkanı ELSHEN EBULHESENLİ (sağda()  ve 9. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcısı PARVİZ  BAKHSALIYEV    (solda)  5 Aralık 2014 Cuma günü Azerbaycan'ın başkenti  Bakü'de Park Inn Otelde düzenlenen "Türkiye'nin Yatırım Ortamı ve Teşvik Sistemi"nin tanıtıldığı topantıya katıldı.

alt

6. TKG programı dönem başkanı  ELSHEN EBULHESENLİ (sağ başta) programın başarılı geçmesi için özelçaba sarf etti ve konuklarla ilgilendi. 

T.C.Ekonomi Bakanlığı uzmanları, Azerbaycanlı iş adamlarına Türkiye'deki yatırım ortamı, teşvik sistemini anlattı. Bakanlığın Bakü'de düzenlediği tanıtım programına Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi . Alper Coşkun, Azerbaycan Sahipkarlar (İşadamları) Konfederasyonu (ASK) Başkanı  Memmed Musayev, ATİB Başkanı  Cemal Yangın, TÜSİAB Başkan Yardımcısı  Musa Okumuş, büyükelçilik müşavirleri ve iş adamları katıldı.

alt

Büyükelçi Coşkun, Bakü park Inn Otelde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada; "Ekonomi Bakanlığı uzmanlarının Türkiye'nin "ekonomik cazibesini" anlatmak için Bakü'de bulunduğunu" belirterek," toplantının aynı zamanda Azerbaycan ekonomisinin de geldiği noktayı teyit ettiğini ve buradaki sermaye birikimine dikkat çektiğini" söyledi. Türkiye'de birçok alanda teşvik mekanizmasının işletildiğini hatırlatan Coşkun, iki ülke Cumhurbaşkanının da bu konu üzerinde durduğunu bildirdi.

ASK Başkanı Musayev ise hem Türk iş adamlarının Azerbaycan'a hem de Azerbaycanlı iş adamlarının Türkiye'ye yatırım yapmasının teşvik edilmesi gerektiğini dile getirdi. Azerbaycan'da da yabancı yatırımcılar için iyi olanakların bulunduğunu bildiren Musayev, kapılarının her zaman Türk yatırımcılara açık olduğunu kaydetti.

Açılış konuşmalarının ardından, Ekonomi Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdür Yardımcısı Dr. Mehmet Yurdal Şahin "Türkiye'de Yatırımlara Uygulanan Teşvik Sistemi", Dış Ticaret Uzman Yardımcısı Ferdi Yayla ise "Türkiye'nin Ekonomik Görünümü ve Yatırım Ortamı Çalışmaları" konularında sunum yaptı.